5 причини, поради които продължавате да изгаряте на слънце

И как да поправите грешките си

5 причини, поради които продължавате да изгаряте на слънце

Ново изследване показва, че след 3,5 часа на слънце, 78% от хората, които са използвали само чадър за защита са изгорели, а от хората, които използват слънцезащитни продукти- 25%. Изводът е, че почти всички хора не могат да се предпазят добре. Ето как да се предпазите от слънчево изгаряне:

Не използвате слънцезащитен продукт в подходящ фактор

Цинковият оксид и титановия диоксид са супер нежни и предпазват по-добре кожата, чрез образуването на слой върху кожата, които издържа дълго време. Освен това те са благоприятни за околната среда и не я замърсяват.

Трудно разбирате кога сте стояли навън прекалено дълго

Всички знаем правилото за избягването на слъцнето на обяд, защото тогава е най-силно. Освен това вече има мобилни приложения, които съобщават, когато времето на слънце стане прекалено дълго. Нанасяйте слънцезащитен продукт на всеки два часа.

Не носите подходящи дрехи

Стара блуза не върши работа. Повечето бели тениски имат нещо като защитен фактор. Създават се и чанти, тениски, рокли и други дрехи, които предпазват от слънцето.

Не носите подходяща шапка

Големите шапки с периферии, които всички си мислим, че са страхотни за плажа и за лятото, всъщност пропускат слънчевите лъчи и скалпа ни може да изгори много лесно. Вместо такава шапка, вземете плътна шапка с козирка. Друг вариант да предпазите скалпа си е да носите косата си пригладена назад, без да има места, на които скалпа ви се вижда.

Не се подготвяте добре

Има начин да се предпазите от слънцето, като приемате таблетки през устата. Има различни добавки с антиоксидантен ефект, които създават нещо като предпазна мрежа. Приемайте по едно такова хапче около 30 минути преди да се изложите на слънце.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay