5 съвета за перфектен педикюр през лятото

За едни перфектни крака

5 съвета за перфектен педикюр през лятото

Лятото е в разгра си и графиците на професионалистите педикюристи са заети за минимум три седмици напред, а точно сега е толкова важно крачетата да изглеждат добре. Независимо как се грижите за тях – у дома или при професионалист, споделяме нашите пет съвета, които ви гарантират перфектен педикюр през лятото.

 

1. Почиствайте поне веднъж на две седмици кожата с пила за педикюр с подходяща грубост. Съветваме ви да изберете такава, която ви е удобно. Препоръчително е едната част на пилата да е вдлъбната, за да е лесно почистването на мъртвата кожа от петите, а другата част да е изпъкнала, за да е лесно почистването на натрупванията по възглавничките на пръстите и останалата част от стъпалото. С пилата премахвате по-грубите натрупвания, а за по-финото почистване препоръчваме скраб за педикюр. Изберете такъв, в който ексфолиращите частици са морска сол и захар, а текстурата е балансирано маслена.

5 съвета за перфектен педикюр през лятото

2. Всеки ден нанасяйте на краката си крем или гел. Ако кожата на ходилата и петите е по-суха и склонна към нацепване, изберете регенериращ крем с богато съдържание на натурални съставки като какаово масло, масло от шея, лавандулово масло, прополис, ланолин и др., които да омекотяват и овлажняват кожата и в същото време да я предпазват от поява на гъбички и неприятна миризма.

Ако кожата на ходилата ви не се нужда от регенерираща грижа, изберете активен гел, който да я успокоява в горещините и да я предпазва от поява на нежелана миризма и гъбички. Нанасяйте крема или гела, след като добре сте измили и подсушили краката си и не пропускайте зоната между пръстите. Ако страдате от разширени вени и неприятно усещане за умора и тежест в краката, добавете към ежедневната грижа и успокояващ гел за крака, който можете да нанасяте от върха на пръстите до коляното. Доказано най-добри са геловете, които съдържат екстракт от див кестен.

5 съвета за перфектен педикюр през лятото

5 съвета за перфектен педикюр през лятото

3. Използвайте всеки ден дезодорираща пудра за крака, която да абсорбира излишната влага и да предпази кожата на краката. С нея ще си осигурите и комфорта ходилата да не се хлъзгат по стелките на сандалите или чехлите ви. 

5 съвета за перфектен педикюр през лятото

4.  Ако предпочитате сами да изрязвате ноктите на краката си, правете го внимателно и винаги след баня. Не изрязвайте "до дъно". Оставяйте поне по 2 милиметра от свободния край на нокътя, за да можете след това да оформите с пила. Особено внимателни бъдете при изрязването на ноктите в ъглите – те не бива да са нито твърде заоблени, нито правоъгълни.

5. Ако случайно през лятото се появи проблем като кокоши трън, впит нокът или гъбички по ноктите, потърсете специалист, който може да ви помогне. Доказани във времето и с много опит в сферата на терапевтичния педикюр са професионалистите от Стар Нейлз – България, които работят във фирмените салони на компанията в София и Пловдив.

Грижете се за кожата на краката си всеки ден, независимо от сезона, въпреки че през лятото те са на показ. Кокетно дефилирайте по червения килим на горещия сезон и стъпвайте уверено. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay