5 трика за бръснене на краката, за да не Ви се появяват подкожни косъмчета

За да имате хубави крака

5 трика за бръснене на краката, за да не Ви се появяват подкожни косъмчета

Подкожните косъмчета са косми, които не са изникнали навън, а са продължили да растат навътре. Причините могат да са различни. За да предотвратим появата им е добре да знаем някои неща, когато се бръснем.

Не натискайте прекалено много със самобръсначката

Ако го правите, това увеличава риска от възпаления, порязване и подкожни косъмчета. Бъдете внимателни и оставете бръснача да се плъзга леко по кожата Ви. Не бързайте. Приемете това като момент, в който се грижите за себе си, а не само като досадна работа, която трябва да свършите.

Не бива да бръснете първо в обратната посока на косъма

Първо трябва да е по посока на растежа на косъма, а след това в обратна посока. Така ще се сдобиете с гладка кожа и ще предотвратите риска от появата на подкожни косъмчета.

Не бива да заменяте пяната за бръснене с душ-гела Ви

Мнозина жени го правят или за да спестят пари, или, защото така им е по-приятно. Но е важно да знаете, че това не е особено правилно.

Не се бръснете с една и съща самобръсначка прекалено дълго време

Сменяйте редовно самобръсначката си. Бръсненето със стари самобръсначки може да доведе до възпаление, обрив, дразнене на кожата и подкожни косъмчета. Важно е и качеството на самобръсначката. Не се доверявайте на евтините, които са за еднократна употреба. 

Не забравяйте, че има още нещо, което трябва да направите след епилация

Изплакнете кожата си задължително със студена вода. Също така след бръснене е добре да сте с по-широки дрехи поне 2 часа. Не забравяйте и за успокояващ и овлажняващ овлажнител, който да нанесете на кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay