6 козметични продукта, които не бива да ползвате всеки ден

Вижте кои са те

6 козметични продукта, които не бива да ползвате всеки ден

Подбирането на подходящите козметични продукти може да бъде трудно и когато най-сетне открием нашата козметика, искаме да я използваме всеки ден. Но някои продукти не са предназначени да бъдат използвани всеки ден. Ето кои продукти трябва да избягвате да използвате ежедневно:

1. Сух шампоан

Нямате време за душ? Сухият шампоан може да бъде най-добрия ви приятел. Въпреки това, този наш любим спасител не е особено полезен за косата ви. Ако го използвате прекалено често, може сериозно да повреди косата ви. Използването на сух шампоан може да изсуши косата ви и да я направи крехка. Прекомерната употреба може да навреди сериозно на косата ви, като предизвика накъсване напред във времето. Когато нямате време да се изкъпете, а косата ви в много лошо състояние, няма нищо лошо да използвате сух шампоан, просто не разчитайте винаги на него. Не трябва да го използвате повече от 2 последователни дни.

2. Балсам за дълбока хидратация

Нанасянето на балсам за дълбока хидратация върху сухия ви скалп и корени е задължително условие, за да изглеждате и да се чувствате добре, особено през зимните месеци. Но е много важно да нанасяте такъв балсам веднъж, най-много два пъти в седмицата. Прекомерното използване на подобни балсами може да бъде вредно. Тези продукти променят pH-то на косата и могат да причинят обратния ефект, карайки косата ви да започне да пада.

3. Медицински балсам за устни

Медицинският балсам за устни е много изкушаващ- придава освежаващо и охлаждащо усещане и вдъхва живот на устните. НО не е подходящ за редовна употреба. Ако прекалявате с употребата му, положението ще стане по-зле. Ще свикнете и усните ви ще се научат да разчитат на медикаменти, за да бъдат овлажнени. Използвайте такъв балсам, докато са много напукани, а след това използвайте обикновен.

4. Основа за грим

Основата за грим прави кожата гладка и равна, което ви позволява да изглеждате безупречно по-дълго. Въпреки това, съставките й не са особено благосклонни към кожата. Не използвайте основа всеки ден. Силиконът в нея може да запуши порите ви и да ви се появят пъпки. Запазете я за специални случаи и не забравяйте да измиете лицето си добре след това.

5. Водоустойчива спирала

Спиралата е неразделна част от ежедневния ни грим, тъй като ни кара да изглеждаме по-свежи през целия ден. Не се притеснявайте, спиралата не е проблем, просто трябва да внимавате да не е водоустойчива. Тя е склонна да изсушава миглите, затова трябва да се ползва разумно. Нанесете слой обикновена спирала и след това един слой водоустойчива, за да я запечатате. По този начин водоустойчивата спирала не е в контакт с миглите ви и не им вреди.

6. Продукти за тен

Тези продукти се използват с цел намаляване на влиянието на UV лъчите и в същото време постигане на безупречен тен. Но тези продукти създават повече проблеми, отколкото облаги, така че използването им не е препоръчително. Могат да доведат до оражнева, неравна кожа. Такава кожа не изглежда добре. Ако ги използвате рядко, само на специални поводи не е проблем, но избягвайте редовната употреба.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay