6 практични съвета, които ще ви спестят време рано сутрин

Ето как да получите малко повече време за сън

6 практични съвета, които ще ви спестят време рано сутрин

Сутрините могат да бъдат доста стресиращо време, защото има голям шанс да се успим и винаги бързаме закъде ли не. Най-лошото е, че трябва да се приведем в приличен вид и за жалост няма как да излезем навън по пижама и с разрошена коса.

Днес ще ви покажем няколко хитрини, които ще ви осигурят малко повече време сутрин. Ценните допълнителни минути може да използвате както си решите - за малко повече сън или пък за някое релаксиращо занимание.

1. Вземете си душ вечерта
Много хора обичат да се къпят сутринта, за да се събудят и освежат. Но сушенето на косата отнема доста време и по тази причина е по-добре да започнете да взимате душ преди лягане. Така ще се отпуснете и ще заспите по-лесно, а на сутринта ще имате много повече време за себе си.

6 практични съвета, които ще ви спестят време рано сутрин

2. Съхранявайте гримовете си на едно място
Уверете се, че цялата ви козметика е на едно място, най-малкото - в една стая. Последното нещо, за което имате време сутрин, е да тичате из дома си и да търсите лосиони и червила.

3. Подгответе кожата си още от вечерта
Направете всички разкрасителни процедури вечерта, за да имате повече време на сутринта. Измийте лицето си, направете си маска, сложете тоник или крем. Когато станете, се измийте само със студена вода и сте готови.

4. Направете си прическа, докато… спите
Можете да се сплетете на няколко плитки, за да имате меки вълни на сутринта. Друга опция са ролките, с които косата ви ще бъде още по-оформена. На сутринта ще ви бъде много по-лесно да направите прическата си, а и няма да се налага да използвате преса или маша, която допълнително уврежда косъма.

6 практични съвета, които ще ви спестят време рано сутрин

5. Използвайте червилото като руж
Имате всичко, от което се нуждаете в ръцете си - сложете малко червило на устните и мацнете леко бузите си със същия цвят. Размажете добре и сте готови да посрещнете деня. Излъчването ви ще бъде свежо и здраво.

6. Използвайте BB крем
Той се нанася много по-бързо от фон дьо тена и не бива да отделяте много време, за да го слеете идеално с цвета на кожата си. BB кремът се нанася като обикновен крем за лице, но дава известно покритие и прави кожата по-гладка и свежа. Оставете по-тежките гримове за вечерните излизания.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

8 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay