6 признака, че есенните ви алергии са нещо по-сериозно

Бъдете нащрек

6 признака, че есенните ви алергии са нещо по-сериозно

Есенните алергии не получават толкова внимание, колкото пролетните, но могат да бъдат също толкова неприятни и опасни. Сърбящи очи, хрема, кашлица и още много други неприятни симптоми идват с есенните алергии.

Тъй като времето става по-студено, различните алергии стават по-осезаеми. Плесенът, мухълът и някои дървета и растения могат да бъдат изключително опасни.

Ако имате алергични симтоми, естествено е да приемете, че имате алергия, но често хората смятат, че имат алергия, а причината е много по-сериозна.

Ето кои признаци на "есенна алергия" са знак за друго заболяване:

Появяват се внезапно

Носната болка, например, може да е признак на инфекция на синусите, особено ако е придружена от температура и безцветна или зелена слуз. Също така може да става дума за стрептококи в гърлото, които предизвикват гной по сливиците и трудно преглъщане.

Изкашляте слуз

Може да бъде признак за бронхит или друга инфекция на горните дихателни пътища. При инфекциите се наблюдава слуз. Ако става дума за алергия, по-често кашлицата е суха.

Кашлицата ви става по-силна

Ако усещате, че кашлицата ви е станала по-дълбока и не е от гърлото, това може да е признак за бронхит или пневмония.

Симптомите се появяват след хранене

Това не означава задължително, че нямате есенна алергия. Но може и да не е виновна алергия за неразположението ви. Ако ви сърби езикът, устата или гърлото, след като сте яли определени храни, например ябълки, може да имате устна алергия. Тези алергии не са опасни в повечето случаи, но създават неудобство, тъй като трябва да избягвате определени храни.

Чувствате се по-добре след 10 дни

Вероято това е просто обикновена настинка. Ако обаче симптомите се завърнат след седмица или две, вероятно става дума за алергия.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay