6 страхотни и неподозирани приложения на четката за зъби!

Ние смятаме да се възползваме, а вие?

6 страхотни и неподозирани приложения на четката за зъби!

Всеизвестен факт е, че трябва да сменяме четката си за зъби на всеки три месеца. Е, ние пък ще ви посъветваме да не бързате да я изхвърляте в боклука. Ще ви доверим няколко начина, чрез които може да я използвате, за да се разкрасявате.

Не се съмняваме, че поддържате четката си за зъби чиста, но ще трябва да я почистите още веднъж, преди да я използвате за вашите нови трикове. Първо я потопете в топла вода, а след това я измийте с бебешки сапун. Ако има следи от паста за зъби, ги изтъркайте добре.

А ето и идеите, които може да използвате, за да се разкрасявате със старата си четка за зъби. Имайте предвид, че за всеки метод ще ви трябва отделна четка.

6 страхотни и неподозирани приложения на четката за зъби!

Боядисване на коса

Ако нямате под ръка или не ви се дават пари за специалната четка за нанасяне на боята, старата ви четка за зъби ще ви свърши идеална работа. Използвайте я по същия начин, по който бихте използвали тази за боя, без значение дали е само за корените, цялата коса или искате да добиете омбре ефект.

Оформяне и обем

Четката за зъби може да замести и малките ситни гребени, с които тупирате косата си или намествате немирните кичури. Заради ситните, сложени на гъсто влакна, тя е идеален уред за оформяне на прически.

Сух шампоан

С помощта на четката за зъби може да замаскирате следите от сухите шампоани, които понякога се налага да ползвате. Най-често жените с тъмни коси се сблъскват с този проблем. Е, скъпи дами, вече имате решение на проблема.

6 страхотни и неподозирани приложения на четката за зъби!

Маникюр

Дори и най-добре поддържаните дами са изправени пред проблема с мръсотията под ноктите. Винаги пипаме повече, отколкото мием ръцете си. Четката за зъби може да ви помогне. Трябват ви само топла вода и сапун, за да почистите ноктите си. Ако пък искате да почистите си ноктите си отгоре, внимателно ги изтъркайте с четката под течаща вода.

Без проблем може да използвате четката и за създаване на интересни маникюри. С нея може да създавате различни пръски или пък да смесвате цветове директно върху ноктите си.

Вежди

Ако подстригвате веждите си, четката за зъби е идеалният инструмент, с който да ги разрешите преди това. Може да я използвате и ако ги боядисвате.

6 страхотни и неподозирани приложения на четката за зъби!

Ексфолиране

Неведнъж сме писали колко важна е ексфолиацията както за лицето, така и за тялото. За да се отървете от мъртвата кожа по устните си, може да използвате старата четка за зъби. Смесете кафява захар и вода и ги разтъркайте. Устните ви ще станат по-пухкави и ще придобият цвят. Ако са много сухи, заменете кафявата захар с вазелин или балсам за устни. Същото се отнася и за части от тялото ви.

Спирала

Понякога след нанасяне на спирала, миглите се слепват. Четката за зъби е идеалният начин, с помощта на който да ги разрешите и да се отървете от досадните топченца, които се образуват върху някои мигли.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay