6 съвета как да направите перфектен опушен грим

Опушеният грим е един от най-популярните гримове за среща, парти или друг специален повод

6 съвета как да направите перфектен опушен грим

Той е много тъмен и драматичен, затова не е подходящ за ежедневната визия. 

Опушеният грим е страхотен начин да допълните изтънчената си модна визия. Опушеният грим се прави доста трудно и е възможно да получите обратен ефект, ако не успеете да го направите както трябва. За щастие, ние ще ви предложим няколко съвета за опушения грим без да е нужно да отделяте часове наред за него. 

1. Пренесете от светли към тъмни цветове

Най-голямата грешка, която допускат жените е да нанесат тъмни цветове върху целия клепач. Опушеният грим трябва да е тъмен и драматичен, но това не означава да намажете цялото си око с черно. Всъщност най-красивият опушен грим се прави с повече светли сенки. Най-важното нещо, което трябва да спазвате при правенето на опушен грим е хоризонтално да започнете от светлите цветове. В началото на окото се слага светъл цвят и към средата на окото започва да се прелива. Хоризонтално тъмното започва от миглите и нагоре изсветлява, като при веждата вече цветът е най-светъл. 

6 съвета как да направите перфектен опушен грим

Най-лесният начин да сте сигурни, че го правите правилно е да си представите въображаеми линии, по които да нанасяте сенките.

2. Използвайте подходящи четки

6 съвета как да направите перфектен опушен грим

Четките могат да направят грима по-хубав или да го развалят напълно. Използвайте овална четка за нанасянето на светлите цветове. Когато нанасяте тъмните цветове използвайте скосена четка. Тя нанася тъмните сенки по-равномерно и предотвратява падането на грим върху бузите и скулите. 

3. Не забравяйте преливането

Преливането на цветовете е най-важната част на опушения грим. Това е ключът към перфектни опушени очи. Ако не прелеете сенките добре, ще изглежда, че имате линии от три различни цвята върху клепачите си. За да прелеете сенките използвайте голяма заоблена четка. Не натискайте прекалено силно, за да не изтриете грима. Просто леко поклащайте четката отгоре. 

6 съвета как да направите перфектен опушен грим

4. Опушено не е еквивалент на черно

Повечето жени си представят черно и сиво, когато чуят опушен грим. Опушеният грим може да бъде направен с всеки цвят. Докато още се учите да го правите е по-добре да използвате по-светли цветове, защото не е сигурно, че ще получите желания ефект с черното. Например кафявото и синьото са много подходящи цветове за първите ви опити. 

6 съвета как да направите перфектен опушен грим

5. Изберете цветове, които ви отиват

Жените със светли очи-сини, зелени трябва да се гримират с цветове като кафяво, бежово, златисто и т.н. и обратно-жените с тъмни очи- с синьо, сиво. По този начин цвета на очите изпъква, а не се слива с грима. 

6. Не забравяйте да използвате фиксатор за грим

Фиксаторите са най-различни- спрейове, под формата на пудра и т.н. Важно е да завършите грима с фиксатор, за да се запази по-дълго и усилията ви да не бъдат напразни. 

6 съвета как да направите перфектен опушен грим

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay