7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

Разберете какво не трябва да правите по отношение на разкрасяването си

7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

Модата е неизбежна част от ежедневието ни. Дори да не следваме стриктно всички топ тенденции за сезона, винаги обръщаме внимание на това, което е актуално. За една дама външният вид е много важен, но за съжаление, има жени, които приемат твърде буквално приказката "Да бъдеш в крак с модата” и понякога скачат в нея и с двата. Освен на актуалните тенденции, трябва да обръщаме внимание и на това дали те ни отиват.

Най-честите и комични грешки са по отношение на грима. Съществуват някои тенденции при този вид разкрасяване, които определено не трябва да се спазват. Дори ви съветваме да се откажете завинаги от тях, за да изглеждате по-красиви и да не се налага да стоите с часове пред тоалетната масичка. А ето и кои са те.

Блясък на квадрат
Както знаем, в модата важи правилото, че всичко ново е добре забравено старо. От известно време насам брокатът, а и всичките му производни по отношение на грима, отново станаха актуални. Това обаче не означава, че трябва да го използвате в неограничени количества. Дори бихме ви посъветвали да не се докосвате до него изобщо, без значение коя манекенка или телевизионна звезда е решила да се покрие с него от глава до пети.

Все пак искате да сте красиви, а не да приличате на клоун, върху който е експлодирал звездния прашец на добрата фея. Ако все пак искате да го използвате, нанасяйте го само под формата на тънка очна линия за вечерно парти. И внимавайте с цветовата гама!

7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

Вадещо очите контуриране
Всяка жена иска да подчертае най-добрите черти на лицето си. Това става възможно с помощта на различни продукти за контуриране на лицето. По-малко носле или добре оформени скули могат да бъдат постигнати само с нанасянето на няколко линии и използването на подходяща четка.

Всичко това трябва да бъде постигнато по най-незабележимия начин, което изключва нанасянето на крайно различни нюанси за целта. Забравете за очевидното контуриране и не позволявайте да приличате на чертеж в лицето!

7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

Гигантски изкуствени мигли
Да, всяка жена си мечтае за дълги и гъсти мигли, но това не означава, че трябва да постигате желания ефект с папагалски пера на очите. Огромните изкуствени мигли с най-различна дължина и форма обикновено се използват за заснемането на атрактивни фотосесии или на модния подиум.

Не правете грешката да се хващате за всяка тенденция, която виждате на дефилетата на водещите дизайнери. Тази мода трябва да си седи там, където ѝ е мястото, а то не е във вашето ежедневие!

Екстремно подчертаване на вежди
Времето, в което жените злоупотребяваха с молива си за вежди, отмина. Тенденцията на силното подчертаване в различни геометрични форми трябва по най-бързия начин да изчезне от света на модата. Вместо многократното оцветяване изберете подходящи сенки за вежди, които внимателно ще ви разкрасят. Не прекалявайте с наситеността, за да не се получи комичен ефект.

7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

Черни петна вместо очи
Опушеният грим никога няма да излезе от мода, но има едно негово производно, което трябва да бъде забранено със закон. Двойно опушеният грим върху клепача и линията под окото е една от тенденциите, които поначало не знаем защо изобщо е измислена. Да не говорим, че все още има жени, които не желаят да се откажат от нея.

Скъпи дами, дори да сте почитателки на най-коравата метъл група, ще трябва да кажете сбогом на черните петна около очите си! Освен че не са модерни, ви придават наистина страховит вид.

7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

Омбре устни
Омбре в косите, омбре в очите и омбре в устните. Тенденция, която се задържа доста дълго и срещу която нямаме нищо против. Що се отнася до устните обаче, имаме срещу какво да роптаем. Моливът за устни трябва да бъде или сходен с цвета на кожата ви, или с този на червилото. Забравете за нанасянето на тъмни и светли цветове едновременно. Също така не надчетравайте линията на устните си с надеждата, че ще изглеждат по-големи и плътни.

7 тенденции при грима, които трябва да изчезнат веднага!

И никога не забравяйте, че това, което отива на определен човек, не е задължително да отива на вас. И обратно. Стремете се да подчертавате естествената си красота, а не да я загрозявате. Бъдете свободни да експериментирате, но и да преценявате какво точно ще ви кара да се чувствате като принцеса!

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay