7 вида главоболие, които не бива да игнорирате

Ето кои са те

7 вида главоболие, които не бива да игнорирате

Главоболието е състояние, при което болката е отвратителна, въпреки че може да не е силна. Освен това трудно се разбира причината за него. В повечето случаи е безобидно, но ето за какво трябва да внимавате:


Главоболие тип "гръмотевица"


Ако главоболето се появява изведнъж, сякаш някой ви удря с чук по главата, не го пренебрегвайте. Тази внезапна болка може да бъде признак на кръвоизлив в мозъка, така че отидете на лекар възможно най-скоро. Най-голямата грешка, която можете да направите, е да изпиете някакво обезболяващо и да легнете да спите.


Ако главоболието променя силата си


Ако силата на болката е една и съща и не се промена, вероятно няма за какво да се притеснявате, но ако тя не е с постоянна сила, време е да посетите специалист. Може да става въпрос за аневризма или друго спешно състояние.


Главоболието не е единствения симптом


Ако главоболието е придружено от висока температура, това може да означава инфекция на мозъка, нещо като менингит. Също така може да бъде предупреждение за възпаление на мозъка. Ако главоболето и температурата са придружени и от промяна в психическото състояние- отидете в спешното отделение.


Болката е зад или около очите


Ако главата ви боли зад очите и има промяна в зрението ви, това е спешно състояние. Проблемът може да бъде глаукома или натрупване на налягане в окото, което води до слепота.


Болката е концентрирана в слепоочията


Обикновено това състояние не е притеснително, но ако сте над 50, може да става въпрос за възпаление на артериите, които се намират в слепоочията. Особено ако имате и замъглено виждане и висока температура.


Ако сте ударили главата си


Ако имате главоболие след удар, това може да означава, че имате хематом или кръвоизлив в мозъка. Тези състояния са смъртоносни, ако не потърсите лекарска помощ веднага.


Ако главоболието не е само при вас


Ако хората около вас също се оплакват от главоболие, когато и вас ви боли главата, може да се дължи на отравяне на въздуха. Отворете всички прозорци или излезте навън в такава ситуация. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay