7 масла, които ще променят вида ви за 7 дни

За прекрасен външен вид

7 масла, които ще променят вида ви за 7 дни

Ваканциите винаги са неочаквани, дори да са планирани с месеци. Повечето от нас започват спешна подготовка както на багажа, така и на външния вид. 

Днес ще ви представим 7 масла, които ще направят чудеса с външния ви вид само за една седмица. 

Сусамово масло за здрави зъби 

Сусамовото масло съдържа много поливитаминови киселини и елементи. Изплакнете устата си с това масло, а вашите зъби ще станат по-бели, като същевременно ще подобрите регенерацията на венците, устната кухина и езика. Просто се уверете, че го правите правилно.

Масло от хибискус за по-бърз растеж на косата 

Хибискусът е точно това, от което тънката коса се нуждае. Витамин С помага да се увеличи колагенът в косата, а аминокиселините подхранват и укрепват корените. 

Рициново масло за плътни вежди и мигли

Единственият недостатък на рициновото масло е неговата миризма. Иначе то е изключително полезно. Маслените вещества подобряват клетъчния метаболизъм, докато стеариновите и линолеиновите киселини предотвратяват изпарението на влагата и предпазват малките косми от изхвърляне, сухота и последиците от топлината и слънцето.

Ленено масло за детоксикация

Широкият набор от мастни киселини, витамини и калий го правят задължителен елемент за всеки. Той внимателно детоксикира вашето тяло, рестартирайки метаболитните процеси след седем дни редовен прием. За да постигнете по-добри резултати, направете го част от ежедневното си меню. 

Чаено дърво за акне

Маслото от чаено дърво има противовъзпалителни, бактерицидни, фунгицидни, антивирусни и рани-лечебни свойства. То обикновено се използва за лечение на акне и като грижа за мазна или проблемна кожа. 

Зехтин за меки крака

Приемът на зехтин, благодарение на неговите мононенаситени мастни киселини, е от полза за черния дроб и стомаха. Също така намалява нивата на холестерола. Освен това зехтинът подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Може да се използва както като отделно лечение, така и в комбинация с други продукти за красота.

Бадемово масло за нокти и кожички

Бадемовото масло трябва да се използва ежедневно за подхранване и регенериране на кожните клетки. Има и противогъбичен ефект.

Забележка: За по-голям ефект, използвайте маслата в продължение на не по-малко от седмица. Освен маските, можете да ги добавите към ежедневните си кремове, балсами за коса и всички видове серуми. Някои масла могат да се приемат перорално.

Важно: Преди да използвате някое от маслата, прочетете листовката и се консултирайте с Вашия лекар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay