7 начина да се отървете от бръчките

Научно доказани методи

7 начина да се отървете от бръчките

С напредването на възрастта ставаме по-мъдри и по-опитни. Бръчките също идват с възрастта, но те са просто неудобство, с което лесно можете да се справите.

Ще ви представим 7 безупречни метода за избягване на появата на бръчки за тези, които не се чувстват готови да остареят. 

Сложете възглавници под ръцете си, преди да заспите

Това ще ви помогне да избегнете бръчките на гърдите. Най-трудната част е свикването да спите по гръб, но само за няколко седмици ще забележите, че състоянието на кожата ви се подобрява, както и цялостното ви благосъстояние.

Изследванията показват, че това е положение с максимална ефективност на съня. В допълнение, то ще ви отърве от болки в гърба.

Поставяйте някакви предмети около себе си

Може да изглежда странно, но това е наистина ефективно, що се отнася до предотвратяването на бръчките. Сменяме позицията си много пъти в съня си. Някои от тях не са достатъчно удобни и така се появяват бръчките.

Опитайте да поставяте високи купища неща около вас: кошници за пране, книги или нещо друго, което не е твърде крехко.

Слагайте възглавници под коленете си

Разликата между нивата на краката и тялото, която възглавницата създава, подобрява кръвообращението ви.

Тя ще ви помогне както с бръчките, така и с напрегнати или болезнени колене. Това е особено полезно за тези, които ходят много.

Поставяйте кърпа под врата си

Главата ви също трябва да е в удобна позиция. Най-добре е да спите на ортопедична възглавница, но ако нямате такава, сгъната кърпа също ще свърши работа. 

Изберете подходящ матрак

Мекият матрак може да е удобен, но учените отдавна са доказали, че твърдите и еластични матраци са най-подходящи за гръбнака, кръвообращението и предотвратяването на бръчки.

Поддбирайте правилното бельо

Малко жени знаят, че в почти всеки магазин за бельо вече има специални "сутиени против бръчки", които приличат на сутиени, но са изработени от мек памук, приятен на допир.

Хидратирането е важно

Това е толкова просто. Направете правилото да прилагате овлажняващ крем на проблемните зони всяка сутрин, когато се събуждате и всяка вечер преди лягане. Доказано е, че в 90% от случаите се появяват ранни бръчки поради липса на хидратация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay