8 начина да увеличите шансовете си за забременяване

8 начина да увеличите шансовете си за забременяване

Ако вие и вашият партньор вече сте решили, че е време да станете родители, вероятно си мислите, че е достатъчно просто да спрете да използвате предпазни средства и чудото ще се случи. Но това не е точно така. Всъщност, забременяването зависи от много неща: начин на живот, здравословно състояние, ежедневни навици и т.н. Често, забременяването не е толкова лесно, колкото ни се иска. Все пак, има начини да увеличите шансовете си за забременяване. Ето как:

1. Взимайте витамини

Вероятно знаете, че трябва да приемате витамини, когато сте бременна, но всъщност те могат да помогнат и когато се опитвате да забременеете. Ако не се храните разнообразно и не приемате всички нужни витамини, вероятно добавките ще ви се отразят добре. Тялото ви трябва да функционира максимално добре, за да успеете да забременеете. Също така витамините могат да помогнат за намаляване на менструалните аномалии. Например, ако имате недостиг на желязо, това може да се отрази на месечния ви цикъл. 

2. Следете овулацията си 

Технически, можете да забременеете по всяко време от месечния цикъл, но е най-вероятно това да се случи по време на овулацията. Овулацията обикновено е около 14-тия ден на цикъла, но никога не можете да бъдете сигурни дали е точно на 14-тия ден. Затова, можете да използвате тестове за овулация. Това е най-лесният начин да бъдете сигурни, че сте в овулация. 

3. Пропуснете лубриканта и дамския душ

Лубрикантът може да забави сперматозоидите, тъй като е много гъст и те не могат да плуват в него. Дамският душ пък не е добра идея, защото променя pH-то, както и способностите на сперматозоидите.

4. Намалете кофеина и алкохола

Да, ще трябва да забравите за тези две неща за 9 месеца. Е, малко повече- добре е да се откажете от кофеина и алкохола още когато започнете опитите за забременяване. Когато правите опити за бебе, трябва да внимавате с абсолютно всичко, което слагате в тялото си. Алкохолът, кофеинът, радиацията, медикаментите могат да повлияят на плодовитостта ви. 

5. Не започвайте да тренирате интензивно

Поддържането на здравословно тегло е много важно за плодовитостта. Спортът също е важен, но трябва да бъде умерен. Прекалено интензивните тренировки няма да ви се отразят добре. Ако нямате достатъчно мазнини в тялото, то ще се чувства така, сякаш е в опасност, а когато тялото е в опасност, то няма да започне бременност. Просто така сме устроени.

6. Опитайте да се справите със стреса

Всъщност, цялата тази история с опитите и отрицателните тестове е много стресираща. Опитайте да се успокоите. Това, че не се е получило няколко пъти, в никакъв случай не означава, че няма да си имате бебе. Спокойствието е изключитеклно важно, така че опитайте да се отървете от стреса.

7. Ако сте пушач, СПРЕТЕ!

Всички знаем колко е вредно бременните жени да пушат. Пушенето води до преждевременно раждане и редица други проблеми. Но като цяло пушенето през детеродната възраст е опасно, защото значително намалява броя на годните яйцеклетки. С всяка цигара шансът ви за бебе намалява. Замислете се!

8. Наспивайте се добре

Трябва да спите поне 7 часа, да не използвате телефона си поне час преди сън, да не спите на телевизор и т.н. Качествения сън е от изключително важно значение за зачеването, така че се наспивайте.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay