8 неща, които всяка жена трябва да знае за гъбичните инфекции

Да разграничим измислиците от истината

8 неща, които всяка жена трябва да знае за гъбичните инфекции

Гъбичните инфекции са много неща- неприятни, сърбящи, отвратителни, но не бива да бъдат загадъчни. Тези инфекции са причинени от гъби, които естествено присъстват в тялото. Когато броят им се увеличи се появяват проблемите. Това може да бъде причинено от антибиотици, бременност, повишени нива на естроген и др.

Симптомите на гъбична инфекция могат да бъдат бяло течение, вулвовагинит, вагинален сърбеж и / или парене. Други симптоми могат да включват парене при уриниране или болка по време на секс, като всички те трябва да ви насочат право към лекарския кабинет.

3 от 4 жени получават гъбична инфекция поне веднъж в живота си. Има много неща около тези инфекции, които не са изяснени. Оказва се, че много жени нямат представа какво да правят, което не бива да бъде така. Ето някои неща, които трябва да знаете:

Сексът не причинява гъбични инфекции

Мит: 81% от хората смятат, че сексът е основната причина за гъбични инфекции.

Истината: Сексът не причинява гъбични инфекции. Гъбичните инфекции не се считат за полово предавани болести, но често се срещат при полово активни жени. Възможно е да има предаване между партньорите, но това не е главната причина.

Гъбичките не са заразни

Мит: 59% от жените смятат, че гъбичките са заразни

Истината: Не са. Те са предизвикани от дисбаланс на естествените бактерии във влагалището и не могат да бъдат "хванати". Те не могат да бъдат придобити от случаен сексуален контакт или кърпи, тоалетни чинии и т.н.

Предотвратяването им е трудно

Мит: Няма начин да предотвратите появата на гъбични инфекции

Истината: Доказано е, че избягването на сапуни и други препарати, носенето на памучно бельо и избягването на тесни дрехи може да намали риска от гъбична инфекция. Ако често получавате гъбични инфекции може да се дължи на честата употреба на антибиотици.

Киселото мляко няма да разреши проблемите ви

Мит: Вашата диета може да е причината за оздравяването.

Истината: Киселото мляко и пробиотиците не могат да предотвратят инфекциите. Някои хора имат повтарящи се инфекции и могат да видят подобрение чрез намаляване на захарите или въглехидратите в диетата си. При диабетиците рискът е по-голям.

Няма да кървите по време на гъбичната инфекция

Мит: Вагиналното кървене е чест симптом на гъбичната инфекция

Истината: В редки случаи човек може да има толкова силно раздразнение, че да получи вагинално кървене. Ако имате кървене, обадете се на лекаря си веднага.

Презервативите не предотвратяват инфекциите

Мит: Много хора смятат, че използването на презерватив намалява риска от инфекция.

Истината: Има много ползи от използването на презервативи, но предпазването от гъбични инфекции не е една от тях.

Лекуват се лесно

Мит: Повечето жени смятат, че гъбичните инфекции не могат да бъдат излекувани

Истината: Обикновено, гъбични инфекции са сравнително лесни за лечение. Гъбични инфекции могат да бъдат третирани с различни противогъбични средства, използвани или интра-вагинално или орално.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

 

 

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay