8 признака, че трябва да си вземете почивка

Вижте няколко обезпокоителни признака

8 признака, че трябва да си вземете почивка

Повечето от нас започват да мечтаят за следващата почивка от първия ден след завръщането си на работа. Работата е стрес, който подсъзнателно ни вреди през цялото време. Съществуват физически признаци, че е време да си вземем почивка. Вижте кои са 8-те най-често срещани: 

1. Главоболие

Вашето тяло може да ви дава сигнал, че има нужда от почивка, чрез дискомфорт в главата. Твърде голямото натоварване често води до умерени и тежки болки в главата, шията и очите. Освен това, високото ниво на стрес може да доведе до пристъпи на мигрена.

2. Храносмилателни проблеми

Когато мозъкът ви работи с пълна сила дълго време, най-често страда храносмилателният тракт. Това е истински шок за храносмилателната система. Най-честата последица от това състояние е синдрома на раздразненото дебело черво, който е свързан с болки в корема и диария или запек.

3. Чести настинки

Стресът увеличава сърдечния ритъм и ускорява циркулацията на кръвта. Това, както и повишено кръвно налягане, могат да причинят проблеми с устойчивостта, което води до по-чести настинки.

4. Непостоянно телесно тегло

Стресът води до рязко увеличаване на теглото. Това се дължи на увеличаването на хормона кортизол, който ви кара да ядете всичко, което е на близо. Приемът на храна, богата на въглехидрати води до наднормено тегло.

5. Болка в корема

Вече споменахме, че храносмилателната система страда, когато сте стресирани,  так че болките в корема и гаденето могат също така да бъдат симптоми на липса на почивка.

6. Умора

Ако постоянно сте много уморени и лесно заспивате дълбоко, това може да са признаци на твърде голямо натоварване.

7. Болка в гърдите

Болката в гърдите, причинена от стрес, няма нищо общо със сърцето. Ако често изпитвате остра болка в областта на гърдите, опитайте да намалите стреса и да бъдете по-спокойни.

8. Намаляване на сексуалната активност

Мозъкът престава да произвежда достатъчно химикали, отговарящи за сексуалното желание, така че човек може да загуби всякакво желание да прави любов. Ако вие или вашият партньор имате този проблем, не забравяйте, че една добра почивка може да помогне много.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay