8 храни, за които панкреасът ви ще ви благодари

8 храни, за които панкреасът ви ще ви благодари

Панкреасът е важна част от нашата храносмилателна система. Той не само регулира и неутрализира киселинната храна, получена от нашите стомаси, ензимите, отделяни от панкреаса, също помагат при усвояването на въглехидрати, протеини и липиди. Здравият панкреас означава регулиран прием на захар и по-добра храносмилателна система в организма.

Ето няколко хранителни продукта, за които вашият панкреас ще ви благодари:

  1. Куркума

    Куркумата има противовъзпалително действие, поради което намалява болката, причинена от парещото усещане в панкреаса. Освен това стимулира производството на инсулин в панкреаса, който регулира нивата на кръвната ни захар и предотвратява диабета.

  2. Чесън

    Може да сте чували хората да съветват да ядете чесън и мед на празен стомах. Чесънът е естествен антибиотик. Чесънът може да се използва в допълнение към мед, лук, глухарче и др. Тези комбинации са известни, че повишават имунитета ви чрез възстановяване на тъканите на различни вътрешни органи, включително панкреаса.

  3. Спанак

    Богат на витамин В и желязо, спанакът удовлетворява основните нужди на панкреаса ви. Желязото помага да се предотврати възпалението и витамин B подхранва панкреаса. Комбинирайте спанака с лук, за да направите салата или направете спанак, разбъркан с чесън, за да задоволите панкреаса. Спанакът съдържа средство за борба с рака, наречено MGDG (моногалактосилдиацилглицерол), което може да намали шансовете за получаване на рак на панкреаса.

  4. Броколи

    Броколите и други кръстоцветни зеленчуци като зеле, карфиол и кейл са известни със своите свойства, които се борят с раковите клетки в панкреаса, като същевременно поддържат органите в добра форма. Тези зеленчуци осигуряват лесно абсорбируеми хранителни вещества, натоварени с флавоноиди, които спомагат за засилването на детоксикиращия механизъм на нашите тела.

  5. Червено грозде

    Червеното грозде съдържа ресвератрол, фенолно вещество, което също се смята за мощен антиоксидант. Той спомага за намаляване на възпалението на панкреаса и унищожава раковите клетки на панкреаса.

    Експертите съветват да ядете червено грозде веднъж на ден. Хората също така избират да консумират червено вино, за да постигнат същите предимства. Въпреки това яденето му сурово е много по-полезно, отколкото във всеки друг вариант.

  6. Сладки картофи

    Вярвате ли в теорията, че ако една храна изглежда подобно на орган в тялото ни, тя може да се грижи за този конкретен орган? Като орехите за мозъка, целината за костите и доматите за сърцето, приликата между сладките картофи и панкреаса е невероятна.

    Сладките картофи намаляват риска от рак на панкреаса с до 50%. Също така стабилизира нивата на кръвната захар, като постепенно освобождава захарта в кръвта.

  7. Риган

    Риганът е обещаващо лечение за заболявания, причинени от окисляване като диабет, тъй като е натоварен с фенолни антиоксиданти. Ако докладите са верни, риганът е мощно антихипергликемично вещество и също е добър за вашия панкреас.

  8. Глухарче

    Чайът от глухарче вече е известен за детоксикация на черния дроб и панкреаса, което в крайна сметка помага да се "ремонтират" увредените панкреатични тъкани, докато се стимулира производството на жлъчни сокове. Екстрактът от корен от глухарче помага да се бори с раковите клетки, без да има сериозен ефект върху нераковите такива.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay