9 неща, за които стюардесите рядко говорят

9 неща, за които стюардесите рядко говорят

Да бъдеш стюардеса е една от най-прекрасните професии в света. Тези красиви жени винаги остават спокойни и усмихнати във всяка ситуация - всичко това, докато носят високи токчета. Разбира се, стюардесите имат свои собствени тайни, които не разкриват на обикновените пътници.

Ще ви споделим някои тайни, които стюардесите крият зад красивите си усмивки и ще ви дадем някои съвети за по-комфортни полети. Също така разбрахме, че понякога стюардесите забравят за формалностите и могат да се забавляват на работа. 

1. В миналото е имало само мъже стюарди

В миналото само мъже са били стюарди. Както обикновено, тази ситуация е променена от една много смела жена-  медицинска сестра, на име Елън Чърч. Тя се научила да пилотира самолет през 1930 г. и предлага да работи като помощник- пилот. Авиокомпаниите решават, че това е страхотен маркетингов трик за привличане на пътници: ако едно младо момиче не се плаши от летене, хората ще последват нейния пример.

2. Не сервитьорки, а помощници на пилота

Много хора вярват, че работата на стюардите е да носят храна, да поддържат самолета чист и да правят това, което пътниците искат. Но основната работа на стюарда е да бъде очите и ушите на капитана и да може да реагира в извънредни ситуации. Стюардите контролират части от самолета, а в случай, че се случи нещо, те докладват на капитана. На всеки час стюардите трябва да комуникират с пилотите, за да се уверят, че всичко върви добре.

3. Стюардите получават пари, само когато вратата на самолета се затвори

Стюардите не получават пари, ако самолетът не е във въздуха. На тях им се плаща на летателни часове, затова не обичат да се отменят полети. 

4. Излитането и кацането не са подходящи моменти за спане

Много хора обичат да заспиват веднага след като седнат в самолета. Но стюардите препоръчват да не се прави това. Те често трябва да помагат на такива хора, защото получават кръвотечение от промените в налягането. По-добре е да дъвчете дъвка при излитането и кацането.

5. Сънят е ключът към комфортния полет

След излитането можете да заспите. Това е страхотно решение, особено ако ви е страх от летенето. Понякога стюардите насърчават това при нощните полети. 

6. Пиле или риба 

По някакви необясними причини повечето хора предпочитат пилешко месо. Така че пътниците в края на самолета получават само риба. Когато пилето свърши, стюардите имат малък трик. Те казват на пътниците, че рибата е специално от "готвача" и че е приготвена специално за този полет. По този начин хората искат риба.

7. Защо трябва да се съобразявате с изискванията на стюардите

Ако стюардът ви каже да вдигнете седалката си в изправено положение, трябва да го направите незабавно. Защо? За да се уверите, че пътникът зад вас няма да разбие носа си по време на кацане. Ако откажете да се съобразите с това, те имат право да използват сила.

8. Кои седалки са най-добри

Най-безопасните седалки са в задната част на самолета. Обслужването в тази част на самолета също е по-добро. Причината за това е много проста: всичко, което един пътник може да поиска е наблизо. Независимо дали става дума за възглавница или допълнително одеяло.

9. Какво могат да правят стюардите

Всички стюарди могат да окажат първа помощ, те дори могат да изродят бебе. Но тези умения се прилагат само в краен случай, ако няма лекар на борда. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay