9 причини да откажете цигарите, които не са свързани със здравето

Има и други причини, освен тази, че влияят зле на здравето ви

9 причини да откажете цигарите, които не са свързани със здравето

Всички знаем, че пушенето е вредно за здравето. Уврежда белите дробове, сърцето, кожата и почти всеки друг орган от тялото ни. Но това не е единствената причина, поради която трябва да спрете цигарите. Наранявате много повече от тялото си, всеки път, когато запалите цигара. Вярвате или не, има един тон причини, които не са свързани със здравето, поради които трябва да спрете цигарите веднага. Ето кои са те: 

1. Социални ситуации

Нека го признаем, вече не е "готино" да запалиш цигара, когато си навън с приятели. На днешно време, пушачите трябва да се отделят от тълпата и да излязат да пушат навън. И няма нищо забавно в това. 

2. Времето

Пушенете е забранено на повечето публични места, което означава, че пушачите трябва да стоят на дъжд, сняг, вятър и т.н.Ако спрете да пушите, повече няма да ви се налага да стоите на паркинга, на студа, за да изпушите една цигара. 

3. Миризмата 

Цигарите миришат и то неприятно. Колкото и да се пръскате с парфюми и да миете ръцете си, фактите са факти.

4.Пари

Цигарите са скъпи. Помислете за нещата, различни от цигари, които бихте могли да си купите.

5. Кариерата ви

Ако имате проблем с постиженията в кариерата, тютюнопушенето вероятно има пръст в това. Проучванията доказват, че хората, които пушат вършат по-малко работа и не са толкова концентрирани.

6. Вкусът

Вероятно си мислите, че знаете какъв вкус има храната, но не знаете. Пушенето уврежда вкусовите рецептори. Така че, след като спрете да пушите, ще усетите истинския вкус на храната.

7. Обонянието

Тютюнопушенето намаля и способността да усещате аромати. След като откажете цигарите, всичко ще ви се струва по-прекрасно.

8. Семейството ви

Ако имате деца, вероятно те ще последват примера ви. Дайте им добър пример. Възпитайте ги така, че да знаят, че цигарите са лошо нещо.

9. Сигурност

През 2015г. е доказано, че цигарите са основната причина за пожари в жилищата. Спрете да пушите и ще предпазите дома си от евентуална опасност.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay