Какво си мисли шефът?

Мислите на шефа в думи

Какво си мисли шефът?

Отношенията шеф-служител са комплицирани. Не са като приятелството, където можем да бъдем напълно откровени и когато забравим за нещо, то това задължително ни се напомня.

Има много неща, които шефът ни иска от нас, но не казва – защото не иска, не смята че трябва или просто е по-интровертен.

Проучихме и открихме някои от нещата, които шефовете ни искат да ни кажат и очакват от нас:

 

Има значение какво правим в извън работно време: шефът ви няма да следи всяко ваше движение, освен ако не му дадете повод. И все пак ви наглежда, имайте предвид. Запитайте се: "Бих ли искал шефът ми да прочете това?", всеки път, когато публикувате нещо във Facebook или друга социална мрежа. Внимавайте колко споделяте за почивните си дни и "колко са смотани всички в офиса". Иначе шефът ви може да почне да гледа на вас в непрофесионална светлина и това може да окаже влияние на това колко държи на вас като на служител.

 

Поведението е важно също колкото поставените задачи: корпоративните политики са от значение, независимо дали ви харесват или не. Това, което шефът ви може да спести е, че как се държите и сработвате с него и колегите си е може би по-важно от реалното изпълнение на задачите. Дори да си вършите работата безупречно, ако колегите ви виждат като груб, невъзпитан и некомуникативен, съвместната ви работа ще става все по-трудна.

 

Говорете!: не се страхувайте да си казвате мнението. Най-ценните служители са инициативни и не се страхуват да проявят същността и характера си. Никой не иска човек, който просто да заема място и бюро.

 

Следвайте стъпките: ако не сте наясно дали шефът ви предпочита да общува с вас лично, чрез електронна поща или по телефона – питайте. Също, поинтересувайте се сами какво предпочита да свършите сам и какво заедно. Ако е по-интровертен, не прекалявайте с желанието да се срещате лице в лице.

 

Бъдете отговорни за действията си: независимо дали закъснявате или сте сгафили с някои проект, не търсете вината другаде. Вместо това, признайте си и се погрижете да не се повтаря. Ако ви поискат обяснение бъдете кратки и ясни. Спестете дългите оправдания и многословието: "Извинявам се, няма да се повтори, гарантирам", е достатъчно красноречиво.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay