Хибернацията е за мечките

Има начин да се преборите с постоянното усещане за умора

Хибернацията е за мечките
Ранни залези и мразовити дни, това ще бъде зимната реалност през идните месеци. Сигурно и вие като нас прекарвате много време в затворени помещения, с пусната печка и нещо нездравословно за хапване под ръка. Тази хибернация повече подхожда на мечките, а за хората може да се окаже опасна. Имунната система отслабва, опорно-двигателната - също. Ето как може да се справите с този толкова неприятен сезон и да запазите доброто си настроение, въпреки минусовите температури навън.

Студеното време ви кара да пиете кафе след кафе или пък някой негов горещ заместител с много захар. Това може да причини дехидратация и качване на килограми. Наложете си да пиете билков чай вместо "кофеинов” - това ще подобри храносмилането ви и ще осигури енергия на изтощения ви организъм. Белият и зеленият чай също са чудесен избор, тъй като и двата вида са богати на антиоксиданти.

Може би забравяте бабините съвети и все по-често предпочитате да вечеряте пуканки с кола. Ала храната е важен компонент на доброто настроение, така че не подценявайте нито едно от задължителните три хапвания на ден. Консумирайте продукти, богати на цинк, като например кисело мляко, сусам, тиквени семки, леща. Пригответе си ястие с пуешко, свинско или агнешко месо, а към него задължително прибавете убиецът на всички болести - господин Чесън.

Преборете летаргичното си настроение, породено от вятъра и студа. Посетете най-близкия фитнес или участвайте в курс по йога. Добрата тренировка ще увеличи енергията ви и ще се погрижи за красотата на вашата фигура. А защо не опитате и най-приятното физическо натоварване, познато на цивилизацията? Интимният ви партньор със сигурност няма да има нищо против да "потренира" с вас по всяко време на деня.

Липсата на слънчева светлина обикновено влошава настроението и води до депресия. Използвайте времето, неподходящо за разходки навън, за да подредите приоритетите в главата си. Това е перфектният период от годината, който може да посветите на самоусъвършенстване. Използвайте всяка свободна минута и я направете смислена - като посещавате езикови курсове, четете специализирана и художествена литература и гледате филми.
3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 11.01.2012|11:14
Агнешко с чесън... хммм :( Нещо не ми звучи яко
7
Не е посочен 11.01.2012|10:33
Не се, не се, ама всеки човек има право на моменти на лека умора и депресия дори...иначе ще се превърнем в роботи:( Иначе съм съгласна много за спорта и страничните занимавки ;)
6
Не е посочен 11.01.2012|10:32
Кафето без захар наиситна е супер и си е КАФЕ :)
5
Не е посочен 11.01.2012|09:35
абсурдно е каквото и да правим да се преборим с летаргията през зимата - студено , заледено, мрачно....лятото си е лято-колкото и оптимистично да гледаме на зимния сезон по никакъв начин не можем да го сравним със знойното лято, морето , сините вълни....
4
Не е посочен 10.01.2012|16:31
За подслаждане не знам ,но съквартирантката ми пиеше чисто и студено кафе, защото било против бръчки... ама знае ли човек тя е рускиня, а те трудно се сбръчкват :)
3
Не е посочен 10.01.2012|16:23
Преборете летаргичното си настроение, породено от вятъра и студа. Посетете най-близкия фитнес или участвайте в курс по йога. Добрата тренировка ще увеличи енергията ви и ще се погрижи за красотата на вашата фигура.НЕ СЕ УСПОКОЯВАЙТЕ,чЕ ДЕБЕЛИТЕ ДРЕХИ ПРИКРИВАТ ВСИчКО!
2
Не е посочен 10.01.2012|15:53
доколко съм чувала, ако не се подслажда кафето, действа даже диуречино и няма калории. аз бих се записала на танци, вместо фитнес по това време на сезона, а и не само.
1
Не е посочен 10.01.2012|15:25
Старая се да избягвам топлите напитки със захар
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay