P.S. Обичаме те, Джерард Бътлър

Актьорът с много лица в киното и живота

Леонид, Дракула, Атила, Фантомът на операта или просто Джерард Бътлър. Актьорът, който е способен да разсмее всяка жена или да я прониже и вледени със сиво-зелените си очи, а на нея да ѝ хареса. Говорим си за него днес, заради филма му, който сега е по кината "Проповедникът с картечница", но основно заради простичкия факт, че е ужасно секси.

Може да ни нашепва с шотландския си акцент "P.S. I love you" и дори да ни "отстреля", заради престъпване на някой и друг закон.

Джерард Джеймс Бътлър или Джери, както го наричат близките му, е роден на фатална дата - 13 ноември 1969 година в Прейзли, Шотландия. Има по-голям брат - Браян, и по-голяма сестра - Лин. Родителите му се развеждат, когато Джерард е на две годинки. Детството си прекарва в Шотландия и Канада. В продължение на 14 години няма контакт с баща си. Когато актьорът е 16-годишен, двамата се срещат отново и се
сближават, но няколко години по-късно баща му умира.

Бътлър следва в университета на Глазгоу и освен със значителен брой филми зад гърба си, може да се похвали и с диплома по право. Лесно печели симпатиите на околните още в младежките си години. Благодарение на открития си характер и изключителна комуникативност е избран и за председател на правната общност. Към актьорството го насочва актьорът Стивън Бъркоф, който го "открива" в кафе в Лондон. Бъркоф му дава роля в трагедията на Уилям Шекспир "Кориоланус", с което започват професионалните изяви на Джерард. По-късно двамата участват в "Атила" (2001).

Филмовият си дебют шотландецът прави през 1997 г. в продукцията "Mrs. Brown", където си партнира с Джуди Денч и Били Конъли. Следват "Дракула" (2000), "Атила" (2001), "Лара Крофт Томб Райдър: Люлката на живота" (2003), "Timeline" (2003), "Фантомът на операта" (2004).

Голямата му слава идва с ролята на Леонид, кралят на Спарта в "300" (2006). В любимец на публиката го превръщат филмите "Послепис: Обичам те" (2007), "Грозната истина" (2009), "Отстреляй бившата" (2010), където показва романтичната си страна и способността си да разсмива. Партнира си с три ужасно красиви жени съответно: Хилари Суонк, Катрин Хейгъл и Дженифър Анистън. В личен план обаче сърцето му е свободно.

За коледните празници ще го гледаме в "Проповедникът с картечница" (2011) и "Coriolanus" (2011).

Освен с актьорски заложби и интелект, Бътлър блести и със силно присъствие на екрана. Неколкократно е обявяван за най-секси мъж от различни издания. Имиджът му на секс-символ се допълва от музикалната му кариера в университета, където е участвал в рок банда, и чувствителността му, която няма как да не подкоси краката на всяка жена. Когато говори за самотата на Фантомa от операта, сиво-зелените му очи, които на екран изглеждат сини, се напълват със сълзи.

Как да не харесваме това лошо-добро момче?!


P.S. Обичаме те, Джерард Бътлър

288 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 12.12.2011|14:45
Джерард Бътлър е ужасно очарователен. Наскоро се рових във филмовата му биография и открих, че е участвал в "Дракула", което малко ме учуди, защото не съм го запомнила с този филм. Няма значение, Смятам, че "Проповедникът с картечница" ще бъде доста стойностна продукция и нямам търпения да излезе.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay