Здраве чрез вода у дома

SPA у дома

Здраве чрез вода у дома

Не е нужно да отделите цял уикенд и трицифрена сума, за да се отдадете на спа процедури, които ще премахнат умората, натрупана през седмицата. Има много възможности да се погрижите за себе си в домашни условия. Отделете приблизително два часа, за да получите пълно спокойствие – организмът ви има нужда от почивка.

 

Започнете с гореща вана, която ще подготви тялото ви за пълноценна грижа. Във водата може да добавите един литър прясно мляко – така кожата ви ще стане свежа и необикновено нежна. Може да използвате и ароматни отвари или пък настойки от билки.

 

Престоят във ваната не трябва да е по-дълъг от 30 минути. Това време е достатъчно да се отпуснете и да продължите със здравословната грижа.

 

Напарената кожа почистете със скраб, тъй като след гореща вана порите са разширени и това е точният момент за ефективно премахване на мъртвите клетки. Използвайте натурални продукти, като например царевична каша за тялото и смлени овесени ядки за лицето. Скрабът се нанася с леки масажни движения, след което внимателно се измива с вода. Ако нямате време да си приготвите естествен скраб, може да разтриете тялото си с масажна ръкавица.

 

Следващата стъпка в грижата за кожата е хидратацията. Важно е след почистване да възстановите водния баланс на вашата кожа. За целта използвайте смес от целебни масла : в супена лъжица зехтин или сусамово масло добавете капчици от друго ароматно масло. Нанесете сместа равномерно по цялото тяло, но не и на лицето, тъй като маслата ще запушат порите. Друг вариант за овлажняване на кожата е с предварително приготвена вода с етерично масло. В малка бутилка с пулверизатор налейте минерална вода и няколко капки ароматно масло. Разклатете добре и напръскайте тялото си. Тази смес не трябва да се съхранява повече от 2 седмици, тъй като маслото гранясва и целият продукт добива неприятна миризма.

 

Помнете, че не е подходящо да да се прави след хранене. Също така философията на екологичния релакс не е съвместима с употребата на алкохол и цигари, така че по-добре се откажете от вредните навици в името на пълноценния отдих.

 

Бягството от реалността е резултат от приятна атмосфера, спокойствие и грижа за себе си. Спа процедурите в домашни условия не са за всеки ден и именно затова са толкова специални. Удоволствието да изживеете цял ритуал за красота, посветен изцяло на вас, е важна стъпка към постигането на душевно равновесие и телесен комфорт.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay