Vogue каза: "Не на скелетите!"

Модната библия се отказва от ужасно слабите манекенки

15-годишната плашещо слаба Джулия Шнайдер от Швеция, която миналата година стана лице на един от най-престижните конкурси за красота в света "Elite Model Look"
15-годишната плашещо слаба Джулия Шнайдер от Швеция, която миналата година стана лице на един от най-престижните конкурси за красота в света "Elite Model Look"

Модната библия Vogue обяви, че повече няма да работи с нездраво слаби манекенки и момичета под 16 години. В инициативата се включват 19-те главни редактори на списанието по света, включително всемогъщата главна редакторка на американското издание, Анна Уинтур, както и Еманюел Алт от парижкия Vogue. Да припомним, че Алт публикува снимките на момиче на 10 години, гримирано и облечено в тоалет висша мода.

"Редакцията ни е убедена, че красотата и здравето са неразривно свързани. Ние, като един от най-влиятелните източници в света на модата, смятаме, че е наша отговорност да повдигнем въпроса за нездравото отслабване”, гласи официалното изявление на изданието.

Решението на Vogue е вече да показва на страниците си здрави манекенки, за да има здрави читателки.

Екипът на Jenite.bg няма как да не изрази огромната си радост от подобна новина, която за съжаление придобива статут на прецедент.

Неведнъж сме говорили за проблемите с подноремното тегло на манекенките, за примера, който дават на младите момичета и дамите, за стереотипизирането на образа на жената, както и за представянето на малки деца по начин, който не отговаря на възрастта им.

Време е истинските жени да виждат истинските жени по кориците на издания. Вярваме във Vogue и сме изключително щастливи от взетото решение!

52 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 07.05.2012|09:53
браво,поздравявам ги!
2
Не е посочен 07.05.2012|09:49
много правилно,кльощавите вече не са на мода
1
Не е посочен 06.05.2012|15:44
Ужас. Баси моралисткия сайт.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay