Авокадо, пълнено с раци

Ако ви предстои да организирате брънч вкъщи, тази рецепта ще ви спечели. Пресни джъмбо раци, разбъркани с домат, халапеньо, манго и кориандър, поръсени с лайм и заквасена сметана, преди тази смес да се напълни в разполовено авокадо и да се сервира с чипс от банан.

В съчетание със зелена салата, това става идеалният обяд или брънч за уикенда, но ако предпочитате да го сервирате като предястие, просто нарежете пълнените половинки авокадо на четвъртинки, преди да ги поръсите със зелен лук.

Необходими продукти:

250 грама джъмбо раци

1 голям домат

1 чушка халапеньо

1 стрък зелен лук

1/4 ч. манго

2 с.л. кориандър

сол

2 с.л. сметана

1/2 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. чесън на прах

2 с.л. сок от лайм

4 броя зряло авокадо

чипс от банан, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте раците, доматите, халапеньоо, половината зелен лук, мангото и кориандъра; подправете с щипка сол. С помощта на гумена шпатула разбъркайте добре, докато се комбинират.

В малка купа смесете заквасената сметана, чилито на прах, лютия червен пипер, чесъна на прах, 1 супена лъжица сок от лайм и 3/4 чаена лъжичка сол. 

Издълбайте разполовеното авокадо. 

Поръсете половинките авокадо с останалата 1 супена лъжица сок от лайм и поръсете с малко сол. Намачкайте запазеното месо от авокадо с вилица. Добавете 1/4 чаша пюре от авокадо към сместа със заквасена сметана и разбъркайте. Добавете сместа от заквасена сметана към сместа от раци и внимателно разбъркайте с шпатула, докато се комбинират.

Подредете половинките авокадо в чиния. Напълнете с готовата смес. Отгоре поръсете с още зелен лук и чили на прах. Сервирайте с чипс.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay