Азиатска кухня: Пиле в сладко-кисел сос

Азиатска кухня: Пиле в сладко-кисел сос

Азиатската кухня е изключително вкусна, но някак нямаме навик да се приготвяме сами вкъщи такава храна. По-скоро, когато ни се дояде, просто отиваме в азиатски ресторант. В това разбира се няма нищо лошо, но всъщност можете да си приготвяте азитска храна и вкъщи и не е толкова трудно. Ето как да приготвите популярното пиле в сладко-кисел сос:

Необходими продукти: 

500 грама пилешки гърди, нарязани на кубчета

1/2 ч. царевично нишесте

сол

черен пипер

2 яйца, разбити

2 с. л. олио

2 чушки, нарязани

1/2 ч. ябълков оцет

2 с. л. соев сос

1/3 ч. мед

1/4 ч. кетчуп

2 скилидки чесън

сварен бял ориз, за сервирането

Азиатска кухня: Пиле в сладко-кисел сос

Начин на приготвяне:

Поръсете месото със сол и черен пипер. В една чиния изсипете царевичното брашно и овъргаляйте месото от всички страни. Използвайте щипка, за да извадите месото и излишното брашно да падне. В отделна купа изсипете яйцата и потопете месото и в тях, отново докато се покрие добре. 

Изсипете олиото в един тиган. Запържете месото, докато стане златисто. След това добавете чушките и оставете на котлона, докато омекнат. 

Междувременно смесете оцета, соевия сос, меда, кетчупа и чесъна. Изсипете соса в тигана при месото и чушките. Разбъркайте и оставете на котлона, докато соса се сгъсти. 

Серивайте топло, гарнирано с ориз. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay