Ако лакът ви се бели, тези 3 изненадващи фактора може да са виновни

Вижте кои са те

Ако лакът ви се бели, тези 3 изненадващи фактора може да са виновни

Има няколко неща, по-досадни от белещия се лак за нокти. Сериозно, ужасно е да прекарате няколко часа в салона или да отделите няколко часа, за да си направите маникюр сами, и само след няколко дена той да се е обелил. Ето какви може да са причините за това досадно белене на лака: 

1. Не го изчаквате хубаво да изсъхне и да се втвърди

Това вероятно е най-честата причина, поради която имате проблеми с маникюра. "Един маникюр с подходящ лак за нокти (един слой основа, два слоя цвят, един слой покритие) отнема около шест часа, за да се втвърди". Да, четете това правилно: Шест. Часа. "Това, което правите през тези шест часа, е от решаващо значение за това колко дълго ще издържи вашият маникюр".

Как да го поправите: Стойте далеч от водата на всяка цена, докато вашият лак се втвърдява. Това означава, че не може да се къпете, не трябва да приготвяте ястия и не може да плувате в продължение на шест часа. Опитайте се да правите ноктите си вечер, около час преди лягане, така че да са достатъчно сухи, за да не се получат белези. 

2. Ноктите ви са сухи

Сухи, като крехки и белещи се на люспи. Ако повърхността на ноктите ви е склонна да се бели и лющи, лакът ви ще падне, без значение колко добре е направен лака. 

Как да го поправите: Грижете се за ноктите и кожата, като нанасяте дебел слой лосион поне веднъж на ден и за предпочитане през нощта. Потърсете формула с масло от ший и кокосово масло. Също така можете да нанесете хубав крем през нощта, за да си осигурите здрава хидратирана нокътна плочка". 

3. Използвате грешната формула

Не всички нокти са създадени еднакви. Нашата кожа варира от мазна до суха и нашите нокти, които са част от нашата кожна система. Това, което действа като добра формула на един човек, може да бъде катастрофа за друг."

Как да го поправите: Ако ноктите ви продължават да се чупят или да се белят, без значение какво правите, може би е време да промените нещата и да опитате друга марка продукти.  Когато се отправите към салона, носете свой собствен лак, така че не сте длъжни да се съобразявате с продуктите в салона. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay