Ако наистина искате да отслабнете, следвайте тези правила

5 прости правила

Ако наистина искате да отслабнете, следвайте тези правила

Има някои правила при отслабването, които можете да заобиколите леко и въпреки това да свалите няколко килограма. От друга страна, ако наистина искате да отслабнете, има 5 правила, които не бива да нарушавате, ако искате да свалите килограми.

1. Винаги яжте закуска

Пропускането на хранене е голяма грешка, според всички специалисти, особено закуската. Ако се наслаждавате на обилна и питателна закуска сутрин, ще забързате метаболизма си и килограмите ще започнат да изчезват. Изберете закуска, която е с високо съдържание на протеини, за да ви даде енергия, както и да е богата на фибри, за да ви държи сити по-дълго време.

2. Трябва да направите промяна, за да видите промяна

За съжаление, не може след вечеря да ядете огромни купи сладолед и да очаквате да видите промяна в килограмите. За да видите промяна в теглото си, трябва да направите някои промени в начина си на живот, които включват ядене на полезни и питателни ястия, балансирано хранене и движение. Не забравяйте, че това не е просто диета, която ще продължи седмица, две или месец. Вие трябва да промени начина си на хранене напълно.

3. Това, че ядете здравословни храни, не означава, че можете да ядете неограничени количества

Ядки, авокадо, сладки картофи, портокалов сок, кафяв ориз- тези храни са силно питателни и полезни, но това не означава, че са лишени от калории. Трябва много да внимавате с порциите и размерите на храните, дори тези, които са много полезни за вас.

4. Калориите, които приемате не бива да надхвърлят калориите, които изгаряте

Отслабването е проста математика: трябва да изгаряте 500 калории на ден, за да свалите половин килограм. Ако изгаряте 250 калории сутрин, ще трябва да съкратите 250 калории от храната за деня. Не живейте с мисълта, че щом тренирате можете да ядете колкото си искате, защото не е така. По този начин дори може да качите още килограми, вместо да свалите излишните. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay