Избор на пръстен: по-евтиният близнак на диаманта

Вижте кой е по-евтиния близнак на диаманта

Избор на пръстен: по-евтиният близнак на диаманта

Толкова ли е важно диаманта да е истински? Не мислим така. Има камък, който почти не се различава от диаманта, но цената му е много по-добра. Специално за мъжката аудитория ще споделим няколко неща, които трябва да се знаят за този камък. Избирането на годежен пръстен е доста трудна работа за мъжете, защото освен затрудненията при избора на самия пръстен, често има и финансови затруднения. За щастие, учените са създали този камък в лаборатория и правят живота малко по-лесен.

Това не е цирконии

Всеки е запознат с циркония и това, че той имитира външния вид на диамант, само че химическият му състав не наподобява този на диаманта. Други камъни, които наподобяват диаманти са кварц, стъкло, мойсанит.

Няма да успеете да намерите разликите между истинския диамант и този, създаден в лаборатория

Физическите и химическите свойства на двата вида диаманти са едни и същи. Разликата е, че тези, които са създадени от човека са създадени и отгледани в лаборатория. Те се наричат изкуствени диаманти.

По-евтини са

Цените са разнообразни, тъй като зависят от големината, формата, цвета и т.н., но средно цените на изкуствените диаманти са с 20-30 % по-ниски.

Недостатъци

Най-големият недостатък е малкия размер. Технологията на създаване на тези диаманти не позволява да са особено големи. При цветни диаманти се срещат и по-големи размери, но безцветните са малки. Другият недостатък е негативната представа, че са нужни няколко дни за създаването на изкуствените диаманти, докато за естествените са нужни милиони години, а това внася романтика.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay