Как да си направим сами красив пръстен с нежно камъче

Лесни пръстени с камъчета за всякакви поводи

Как да си направим сами красив пръстен с нежно камъче

Всяко момиче още от най-ранна възраст мечтае да украси ръцете си с всякакви пръстенчета - особено с такива, каквито се намират в кутийката с бижута на мама: със скъпоценен камък, с аметист, циркон, котешко око и дори с голяма ексцентрична каменна плочка. Днес ви предлагаме да се върнете в годините на детството си и да се позабавлявате, докато творите своя най-нов аксесоар за ръка, който да ви придружава на всякакви поводи.

За целта е необходимо да се снабдите с тънки метални или златни халки, около 10-сантиметрова телена връв, здраво лепило (за текстил и др.), специални клещи за бижута и камъчета по избор... и се захващайте да обновите колекцията си от украшения!

Стъпка 1: Изрежете около 5 см от телта и "обгърнете” камъка с нея, както е показано на снимката по-долу.

Как да си направим сами красив пръстен с нежно камъче

Стъпки 2 и 3: С клещите срежете увитата около камъчето тел през средата. След това Поставете капка лепило върху задната част на камъка, за да се задържи телта върху него. Изчакайте да изсъхне напълно.

Как да си направим сами красив пръстен с нежно камъче

Стъпки 4 и 5: Повторете стъпки 1-3, като поставите втората нишка тел перпендикулярно на първата. Поставете още малко лепило от задната страна на камъка (където се съединяват двете телени частички) и притиснете златната/металната халка към него. Задръжте така, докато консистенцията засъхне напълно.

Още идеи за красота ще намерите на Jenite.bg във Facebook.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay