Направете си сами оригинални колиета

За да докажете собственото си усещане за стил

Направете си сами оригинални колиета

След като вече ви показахме как да си направите сами страхотни гривни и обеци, нашето пътуване в света на аксесоарите продължава с колиетата.

Запазихме ги за по-късно, защото смятаме, че са най-важни! Колиетата са най-видимият и предпочитан аксесоар. Това е така, защото те са близо до лицето, не са покрити от косата и винаги са съобразени с тоалета ни. Именно поради тази причина е много важно да бъдете креативни, щом става въпрос за избора на колие. Търсете смели и обемни модели, които да привличат вниманието, и ги превръщайте в акцент на тоалета си.

За да сте сигурни, че никой друг няма да има аксесоар като вашия, ви съветваме да изпробвате нашите направи-си-сам идеи за красиви и оригинални колиета. Както по-рано, и днес ще ви покажем с подробни картини стъпките за направата им и ще ви дадем възможност да подложите на тест уменията си с клещите. Оставяме на вас отговорната задача да изберете цветовата гама и мотивите.

Някои от предложенията ни са лесни, други са по-голямо предизвикателство, но ви обещаваме, че ще останете страшно доволни от резултатите, а комплиментите за колието ви няма да закъснеят!

Направете си сами оригинални колиета

Направата на това страхотно колие е много лесна. Всичко, от което се нуждаете, е дълъг плат, който да нарежете на тънки лентички, както и мъниста с по-широки дупки, които да нанижете на нарязания плат. Направете многопластово и цветно колие, което да се превърне в основен акцент на вашите тоалети.

Направете си сами оригинални колиета

Следващото ни педложение за вас отново не изисква много усилия. Единствената ви задача е да намерите подобни продълговати мъниста, които да нанижете на парче тел, за да стоят в редица. Останалите стъпки са подробно показани.

Направете си сами оригинални колиета

Това цветно предложение веднага се превърна в наш абсолютен фаворит. Лесно е за направа и изглежда страхотно. Разбира се, избора на цветова гама отново оставяме изцяло на вашия личен вкус.

Направете си сами оригинални колиета

Тази нежна яка изисква голяма доза прецизност и внимание, но резултатът е страхотен. Веднъж щом приключите с работата по уникалното колие, то лесно ще се превърне в отличен завършващ детайл на тоалета ви.

Направете си сами оригинални колиета

Това нежно и изключително оригинално дантелено колие е и лесно за направа. Всичко, от което се нуждаете, е дантела с интересна плетка, която да оцветите в цвят по ваш избор. Резултатът ще бъде изключително впечатляващ, а колието ви с лек винтидж привкус няма да остане незабелязано.

Направете си сами оригинални колиета

За да си направите това колие, ще трябва да се въоръжите с повече търпение, докато нанизвате малките мъниста по струната или конеца. Но не се отчайвайте, защото резултатът ще бъде страхотен. Наплитането на трите малки колиета в едно голямо създава обем и изключително интересна форма. Цветовете и големината на мънистата отново могат да бъдат по ваш избор. А ако владеете някоя друга сложна плетка, не се колебайте да я приложите.

Направете си сами оригинални колиета

За да си направите следващото ни страхотно предложение, ще се нуждаете от две тънки верижки и връв в цвят по ваш избор, която ще ви помогне да ги преплетете в една. Не е задължително да се придържате към едноцветния пример на картината. Заложете на смели разноцветни мъниста и не се притеснявайте да експериментирате.

Направете си сами оригинални колиета

Следващото ни предложение за вас е изключително интересно. Причината е, че този път не се нуждаете от мъниста, а от... шам фъстък. Точно така! Красивите мъниста на това колие са всъщност обелки от нетрадиционните ядки. Ще се нуждаете от поне петдесетина "мъниста", затова не се притеснявайте сладко да похапнете пакетче шам фъстък за общото благо. След това боядисайте обелките в цветове по ваш избор и ги залепете на предварително изрязания от картон шаблон в размер и форма отново според вашите предпочитания. Ще останете доволни (и сити) от резултата.

Направете си сами оригинални колиета

Следващото ни колие е едно от предизвикателствата, които сме ви подготвили. То е по-трудно за направа, но резултатът е изключително впечатляващ. Не се отказвайте, докато нижете мънистата или ако се изправите пред някоя трудност! Няколко грешки по пътя към финалния резултат не са фатални, а комплиментите на околните няма да закъснеят.

Направете си сами оригинални колиета

Безкрайното преплитане на връвчиците и добавянето на нанизаните мъниста са причината да смятаме и следващото ни предложение за едно от предизвикателствата. Съгласете се обаче, че резултатът е невероятен! Ще имате нужда от няколко тънки верижки, връвчици в различни цветове, доста разноцветни мъниста и голяма доза търпение! Сега е отличен момент да изпробвате уменията си с клещите. Ние вярваме, че ще се справите!

Направете си сами оригинални колиета

След предизвикателствата, които току що ви показахме, следващият ни избор за направи-си-сам гердан ще ви се стори като детска игра. Крайният резултат е красиво и нежно вечерно колие. За да си го направите, отново ще се нуждаете от няколко верижки с различна дължина и връв в цвят по ваш избор. Стъпките са подробно обяснени в картинки.

Направете си сами оригинални колиета

Следващото колие, което избрахме да ви покажем, се превърна в едно от любимите ни. Причината е в невероятното му градско и гръндж излъчване. Направата му е много лесна, а тайната в нея е предварително изрязания шаблон, върху който да залепите камъчетата и част от двете верижки. Крайният резултат е страхотно колие, което да бъде отличен акцент на тоалета ви.

Направете си сами оригинални колиета

Направата на последното ни предложение е много лесна. Ще се нуждаете от дълги метални телчици с извит край, на които да нанизвате мънистата. Трябва да работите прецизно, ако желаете вие също да постигнете красивото сърце в средата на колието. Веднъж щом приключите работа по новия си аксесоар, ще останете доволни от резултата. Колието ще се превърне в нежен детайл на всеки тоалет.

За още страхотни идеи, станете част от Jenite.bg във Facebook!

14 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 29.07.2014|19:17
И да не е толкова евтино,поне ще е страшно ефектно и различно.
4
Не е посочен 29.07.2014|19:16
Разкошни са,давате ми много добри идеи.
3
Не е посочен 29.07.2014|17:59
Така е , готини са наистина и лесно се правят
2
Не е посочен 29.07.2014|17:59
Може да направя на жената , тъкмо ще е по - евтино
1
Не е посочен 29.07.2014|17:22
Никак не са лоши , даже много готини са се получили
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay