Перфектните бижута за перфектната бална рокля

5 правила, които ще ви помогнат в избора на колие и обици

Перфектните бижута за перфектната бална рокля

Вече съобщихме, че специалната ни тема на месеца в седмиците преди абитуриентското оживление ще се казва "Приказен бал с малък бюджет". И, както си личи от заглавието, ще бъде подчинена на идеята, че визията на принцеса може да се постигне и със средствата на Пепеляшка.

За да бъде абитуриентката истински красива, трябва да е облечена с вкус. А вкусът и стилът не се купуват с пари.

Тази седмица ви дадохме основни съвети за избора на тоалет, който ще стои максимално добре върху спецификите на всяка фигура. Остана още една важна задача - да комбинираме роклята с правилните бижута. Има 5 важни правила, които ще ви помогнат в тази задача.

1. Роклята ви придружава в търсенето на бижута
Това е задължително, поне под някаква форма! Ако нямате възможност или желание да вземете цялата рокля, облечете дреха с почти същото деколте. Колиетата изглеждат по съвсем различен начин в комбинации с различни деколтета. В случай, че не носите роклята, трябва да имате в себе си част от плата. Материалът на бижутата трябва да си подхожда с него.

Когато пробвате обиците, вижте как ще изглеждат с хваната по различни начини коса. Може да се окаже, че желаната прическа не им пасва.

2. Не прекалявайте с "финтифлюшките"
Отдавна не живеем във времената, в които е било модерно съчетанието "пищен тоалет + пищни бижута + пищна прическа". Сега такова решение е по-подходящо за маскенбал, отколкото за абитуриентски такъв.

Трябва да решите къде искате да поставите акцента във визията си. Ако роклята е семпла, можете да си позволите по-засукани бижута. Но в случай, че по тоалета имате много волани и украси, изберете класически обици и колие, които не бият на очи с нищо друго, освен с елегантността си.

3. Понякога е по-добре без колие
Пример за това, разбира се, представляват роклите, към които е пришита украса, наподобяваща пищно колие. Сигурни сме, че и сами разбирате – ще изглежда нелепо, ако им сложите и допълнително бижу за врата.

Не толкова очевиден обаче е случаят с деколтетата тип "сърце" или подобни на тях деколтета с интересна кройка. Ако ще ги съчетавате с нещо, нека бъде нежна верижка. Но дори тя е излишна – тези деколтета сами по себе си са достатъчно ефектни.

Перфектните бижута за перфектната бална рокля


4. Понякога колието е задължително
Визията ви ще изглежда недовършена, ако не комбинирате V-образното деколте с подходящо по форма бижу. В случай, че имате бюст, който привлича вниманието, заложете на възможно най-семпло колие.

Деколтетата във формата на буквата V са символ за шик, така че ще сбъркате, ако изберете за тях бижута в твърде натруфен стил.

5. Неочаквано безопасна комбинация
Пожелаваме ви да си намерите перфектните за вас и вашата рокля интересни бижута! Ако все пак се затруднявате прекалено много, съществува една комбинация, която никога няма да ви изложи. Обици във формата на нежни капки + верижка с малко камъче. Това отива на абсолютно всеки тоалет, независимо дали говорим за бал или за по-обикновен повод.

Това беше "Голямата петорка" сред съветите при избора на бижута за бала. Като бонус ще добавим и две по-нестандартни идеи, които напоследък са доста актуални:

- Елегантната рокля с гол гръб изглежда умопомрачително и без да се допълва с бижута. Но ако все пак ви се иска да сложите колие, изберете такова, което се спуска по гърба, а не по стандартния начин към гърдите. 

- В случай, че искате визията ви да има винтидж привкус, но все пак да не изглеждате, сякаш сте се облекли за тематично парти: съчетайте винтидж роклята с бижута в подчертано модерен стил. Или обратното - винтидж бижута със семпъл модерен тоалет.

Перфектните бижута за перфектната бална рокля
Aко статията ви е харесала и искате да следите останалите материали от "Приказен бал с малък бюджет", станете част от Jenite.bg във Facebook!

18 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 29.04.2014|19:32
Много ми харесват онези бижута които отиват на тоалет с гол гръб
8
Не е посочен 24.04.2014|16:51
Полезни съвети, според мен не трябва младите момичета да прекаляват, тъй като най-големия им коз е тяхната естестнена красота.
7
Не е посочен 24.04.2014|12:54
Страхотна статия , много добри съвети.
6
Не е посочен 23.04.2014|16:37
Чудесни съвети за младите дами.
5
Не е посочен 23.04.2014|15:34
Много обичам голият гръб, както са написали тук и бижута не ви трябват.
4
Не е посочен 22.04.2014|16:28
Много ми хареса статията.
3
Не е посочен 22.04.2014|16:27
Всичко зависи от това каква е роклята, каква ще е прическата и прочие.
2
Не е посочен 22.04.2014|16:20
Страхотни идеи, според мен е добре човек да заложи на нещо по-семпло и най-вече да не става претрупано.
1
Не е посочен 22.04.2014|15:39
полезно е да се знае.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay