Красота от природата с Яму

Спа чудеса от Индонезия

Красота от природата с Яму

Не, Яму не е име на красива индонезийка, но определено има отношение към тайните и традициите на тази обаятелна страна. Яму е древно изкуство, което се основава на използване на лечебни растения и билки. С други думи - природата е единственото нещо, което ви трябва, за да постигнете съвършена красота, хармония и лекота на духа.

Смесването на листа, корени, цветове, плодове, кори и екстракти помагат да се постигне и запази чистота и свежест на кожата, както и цялостно озаряване на тялото.

Ето и някои от най-популярните техонолии на Яму, които от векове помагат на жените на о. Ява и Индонезия да запазят натуралната си красота.

Масаж на краката

Преди самия масаж трябва да направите топла вана на краката си, която да ги предразположи за същинската част. Във водата се поставят листенца от детелина. За да бъде кожата ви подготвена, използвайте пемза, за да остраните мъртвата тъкан. Препоръчително е масажът да се прави с мека памучна ръкавица и за не по-малко от 40 минути на стъпало. Обърнете специално внимание на всеки пръст.

Кокосово масло и мляко

В Индонезия кокосовите продукти са основните използвани, както в кухнята, така и в бюти индустрията. Маслото е за масаж и като живително средство за изтощена и суха коса. Млякото пък е най-хубавият естествен балсам, който може да съществува. Легенди разказват как жените на о.Ява се къпели в реки от кокосово мляко, които след като дарявали на всички бленуваната красота, се изпарявали и на мястото им оставали кокосови стърготини.

Козе мляко

Днес Кейт Мос е законодателят на всички момичета по света, които искат да запазят красотата и младостта си завинаги. Британката призна, че от години третира кожата на цялото си тяло с околоочен крем от най-висок клас. Преди векове принцесите на Ява са имали своите тайни за вечна красота - 30 минути във вана с козе мляко правели чудеса. Този природосъобразен метод се нарича Манди Су-су и днес се използва в много спа салони по цял свят.

Индонезийска парна баня

Знаете ли, че парната баня, такава, каквато я познаваме днес, води началото си именно от Индонезия? В наши дни процедурата е масова, но някога парни бани са се правели само на отделни част от тялото - лице, крака, ръце. Ако се чудите как е ставало това - много прилича на бабината рецепта за инхалация с лайка, когато ви боли гърлото. В отварата индонезийките слагали листа от невен и лотос.

Жасмин

Топла вана, масло от кокос и листа от жасмин - идеалната спа идея, идваща при нас от приказна Индонезия. Можете да добавите към водата още гардения, магнолия или хибискус. Релаксирайте със затворени очи, докато леко се масажирате, за да могат съставките на цветята да проникнат добре и да запазят свежестта на кожата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay