"Ледената принцеса": Смразяващ кръвта криминален пъзел

Романът на Камила Лекберг гарантира качествено трилър изживяване

"Ледената принцеса": Смразяващ кръвта криминален пъзел

Писателката Камила Лекберг е родена във Фелбака - малко крайбрежно селце в Швеция. Благодарение на таланта си обаче тя го превръща в място, на което се развиват наситени с напрежение и неочаквани обрати криминални истории.

Там сякаш времето е спряло, а изолацията е пълна. В това населено място всички се познават и същевременно не знаят нищо един за друг. Когато една прелестно красива млада жена е намерена мъртва във ваната си, всички се питат кой ли е извършил това ужасяващо деяние.

"Очите й бяха затворени, за щастие, ала устните й бяха ярко сини. Около талията й имаше тънка кора лед, която скриваше напълно долната част на тялото. Дясната й ръка, цялата на червени струйки, висеше отпусната от външната страна на ваната, а пръстите й докосваха вече съсирилата се кръв на пода. На ръба на ваната имаше бръснарско ножче. Другата ръка се виждаше от лакътя нагоре. Долната й част бе под леда. Коленете й стърчаха над замръзналата повърхност. Дългата руса коса на Алекс покриваше като ветрило единия край на ваната, но изглежаше съвсем крехка и вкочанена от студа.”

Романът "Ледената принцеса” (изд. "Colibri”) е сложен криминален пъзел, чиито парченца са разпръснати между хорската учтивост и ужасяващите интриги, които се крият зад нея.

Тайните, свързани с убийството, се разкриват постепенно пред читателя, който потъва изцяло в смразяващия кръвта свят на "Ледената принцеса”. Повествованието се връща още в детството на Алекс, за да разкрие неподозирани детайли от живота й.

В книгата се наблюдава същата сюжетна линия, както в "Каменоделецът” - картината се изгражда посредством гледните точки на няколко главни действащи лица, сред които Ерика Фалк и Патрик Хедстрьом - герои, които взимат участие и в други творби на Камила Лекберг. Напрежението постепенно ескалира, докато не стигне връхната си точка, в която всичко става ясно.

Дали Александра Вийкнер се е самоубила? Или е станала жертва на непознат психопат? А може би някой от близкото й обкръжение е сложил край на живота й?

Прочетете "Ледената принцеса”, за да бъдете въвлечени във вълнуваща криминална история, от чиято клопка трудно ще се отскубнете преди последната триста петдесет и първа страница!

За още ревюта на книги станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay