"Стреляйте по артиста" с Калин Врачански

Една страхотна постановка в театър "Българска армия"

"Стреляйте по артиста" с Калин Врачански

Театралното представление "Стреляйте по артиста" е направен по пиесата "ЛЕС" на А. Н. Островски. Тя е едно от най - съвършените и най - сложните произведения на класика на руската драматургия Александър Николаевич Островски. За своя 144 годишен живот по световните сцени тя е била обект на много интерпретации. Цяла актьорска плеяда е блестяла в ролите на пътуващите актьори Щастливцев и Нещастасливцев. Днес Театър "Българска армия” и режисьорът Николай Ламбрев - Михайловски предлагат нова версия със заглавие "Стреляйте по артиста”.

Самото заглавие е провокация към съвременната действителност, в която Артистът – в по-широк смисъл  синоним на изкуство и култура - е поставен на срамно ниско стъпало в социалната пирамида и трябва да защитава с цената на много жертви професионалното и човешкото си достойнство.

Звездната двойка се изпълнява от Калин Врачански - Трагик и Георги Къркеланов - Комик. Техният дует разголва безжалостно актьорската природа, но в същото време сътворява пиедестал за човека на изкуството, човека на духа.

Техен антипод са тъй наречените "господари на живота”, които разполагат с власт и пари, както и онези, които се домогват до тяхното положение. В тази група ще видим убедителното преображение на Антоанета Добрева-Нети в образа Раиса Гурмижска -  господарка на имението, в което се развива действието, Александър Дойнов - неин съсед, просташки прагматичният новобогаташ  Восмибратов, лоялните на господарката Улита – неузнаваемата Радосвета Василева и двойката  Милонов и Бодаев в изпълнение на Йордан Алексиев и Стойко Пеев.

Съставът се допълва щастливо от трима много млади и талантливи артисти: Влади Виолинов – в ролята на безпринципен млад човек, който намира път за реализация чрез брака си с богатата Гурмижска и двойката Пьотър и Аксиня - Йордан Ръсин и Яна Бобева, които успяват да се оженят благодарение на благородния жест на безсребърника Нещастливцев.

Изобретателност и съдържателност характеризират всички компоненти на този вихрен спектакъл. Марина Райчинова създава неговия образ, Александър Илиев допълва пластиката, а Добрин Векилов - Дони задава неговия тон в синхрон с режисьорската концепция.

Можете да се насладите на представлението на осми ноември (вторник) от 19 ч. в театър "Българска армия"!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay