Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

Запознайте се с Марта Янчева и нейния вълшебен свят

Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

В новата ни вдъхновяваща рубрика вече ви запознахме с талантливата Ева Кирова и нейните плетива за малчугани. Днес продължаваме да ви срещаме с позитивните и способни майки, които са пример за всяка една жена по света. Те отглеждат дете. Те работят. Те творят. Това са те - невероятните "Арт мами”.

Колко често виждате магазин за детски играчки по пътя си? Вероятно доста често. Но колко от тези магазини предлагат онова, което търсите? Не просто поредната обикновена количка или креватче, а мебел или играчка, която сякаш е създадена точно за вашето детенце?

В красивата морска Варна се намира един магазин-ателие, който дава душа на детските играчки. Скътан на много удобно място - близо до Гранд Мол Варна, ул. Андрей Сахаров 1а (до сградата на Пътстой), Marti’s Heaven е рай не само за малки, а и за големи. Но нека научим повече за това прекрасно място от неговата създателка.

Защо решихте да се занимавате точно със създаване на детски играчки и аксесоари?
Моята дъщеря Маги е моята муза. Когато беше на три годинки и все още в детската градина, трябваше да изиграе роля на слънце в едно представление. Никъде не открих подходящ костюм и реших да ѝ направя. Получи се от първия път и освен, че се получи, много ми хареса процесът на създаване.

И така, без да се усетя, скоро целият ни хол беше в разноцветни материали и аз отделях все повече време да творя различни аксесоари за Маги. След това се опитах да ѝ направя и малка играчка - определено не се получи от първия път, но вече се бях амбицирала и малко по малко се научих да шия. Съпругът ми ми подари първата шевна машина и това беше началото.

Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

Как беше създаден вашият детски рай?
Започнах всичко като хоби - сама и за удоволствие. Още от самото начало съпруга ми ме подкрепи в това, което тогава мислеше за поредната ми лудост. Но аз, изненадващо дори и за себе си, започнах да правя все повече неща, да се уча и да се развивам в тази посока.

Преди около година и половина вече се включи и Фоти (съпругът ми). Всъщност той си е с мен от самото начало, но преди година и половина и двамата решихме, че ще се занимаваме само и единствено с това. Ще го превърнем от хоби в семеен бизнес и ще успеем да продължим да живеем и да работим в любимата ни България.

Инвестирахме цялото си време и енергия в това начинание. С помощта на цялото ни семейство направихме прекрасното си огромно магазин-ателие. Купихме си професионални машини и сега си живеем в нашия рай - буквално.

Семейството ни е неотлъчно до нас и ни помага на всяка крачка - без тях определено нямаше да успеем. Това, на което много държим, е качеството. Сами внасяме платовете си, използваме конци с еко сертификат и понеже знаем как правим всяка една играчка - даваме доживотна гаранция. Ако някоя играчица се "разболее" дори и след няколко години, може да ни е донесат на "лекар" и ние да им я върнем готова за още игри. Целта ни е да даваме душа на играчките, за да могат да създават истински спомени от детството на нашите съкровища.

Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

Какви артикули търсят най-често майките?
За наше щастие, все повече майки държат на качеството на играчките. Оценяват това, че са ръчно изработени и наистина отношението е невероятно. А за това какво се търси - всичко! Най-вече играчки - и за момичета и за момчета.

Съвсем скоро предстои да отворите своя онлайн магазин. Разкажете ни повече за тази инициатива.
Да, вече ще си имаме и наше интернет местенце, за което сме много щастливи. В момента си имаме реален магазин във Варна, но за всички сладури, които не са от нашия град, вече ще бъде много по-лесно избирането на някоя наша играчка от  интернет магазина.

Имаше период, в който не успявахме да правим много налични неща, а сварвахме само с поръчките. За щастие, вече успяхме да направим организацията така, че да приемаме много повече поръчки от преди и успоредно с това да имаме и много налични неща. Това беше важно за нас, защото много хора искат да имат подходящо подаръче буквално за следващия ден и затова работихме много в тази посока. За стартирането на интернет магазина сме подготвили много изненади. Нямаме търпение!

Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

Арт Мами: Жената, която дава душа на детските играчки

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

47 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay