Вкусен ли е новият "Американски пай"

Какви ще ги свършат майката на Стифлър, бащата на Джим и уж порасналите вече гимназисти?

Плакатите на най-новия и най-стария филм от поредицата
Плакатите на най-новия и най-стария филм от поредицата

Разбира се, отговорът на въпроса от заглавието зависи до голяма степен от собствения ви вкус. Несъмнено парчетата "Американски пай" са твърде просташки за очите и ушите на някои хора. Все пак това е филмът, кръстен на следната си най-култова сцена: на Джим му казаха, че "трета база" в отношенията с момиче се усеща като "топъл ябълков пай" и младежът реши наистина да пробва с такъв. На всичкото отгоре, баща му го спипа по време на нестандартната мастурбация. Първата част като цяло се въртеше около великата гимназиална борба за загуба на девствеността. А както казва сценаристът на всичките серии - Адам Херц, този момент е "американски като ябълков пай".

Но при всички случаи можете да бъдете сигурни, че ако първите три порции "Американски пай" са ви се услаждали, то прясното четвърто парче отново ще ви задави. От смях. Не се подвеждайте по ниското ниво на всички онези странични серии, които излязоха след "Сватбата". Те се занимаваха с разни роднини на емблематичния простак Стифлър, но за разлика от него и приятелите му, не бяха достатъчно смешни.

Вкусен ли е новият "Американски пай"

В "Отново заедно" абсолютно цялата компания от първия "пай" се събира, за да празнува 13 години от завършването на випуск '99. Следва комичен, на моменти емоционален уикенд, полят с обилно количество алкохол, спомени за стари гафове и реализиране на нови такива. Лично се уверихме, че прожекциите започват с бурно хихикане и грухтене от страна на зрителите - кой както се смее, когато се смее истински. И завършва отново със същите звуци, придружени от аплодисменти. А това рядко се наблюдава в кино.

Какво толкова се случва във филма? Знаете, лентата не е от тези, които могат да се опишат качествено с думи, но все пак ще опитаме да възбудим любопитството ви с няколко гъделичкания.

Джим и Мишел, на чиято сватба беше посветена третата част, вече си имат дете. Имат си и още нещо, не толкова прекрасно обаче - сексуални проблеми. Отдавна не са "го правили", което е странно, имайки предвид колко вманиачени бяха и двамата по извратените креватни приключения. Как ли ще се справят с проблема?

Вкусен ли е новият "Американски пай"

Разбира се, темата ще провокира поредния гениален съвет от бащата на Джим, който винаги намира умопомрачаващи метафори за разговорите по сексуални въпроси. Още повече се разбира, че Джим за пореден път ще бъде спипан по време на абсурдна и комична мастурбация. Женичката му Мишел също няма да пропусне да разкаже нова случка от "един път, на музикалния лагер", след което обикновено изтърсва скандални признания. Които човек трудно би предположил от "зубърския" й външен вид.

Стифлър, който пък изобщо не се е променил през цялото това време, ще направи революционно откритие: че Финч, на когото от години иска да отмъсти за сексуалните похождения с майка му, също си има майка. И тя не изглежда никак зле!

Филмът не би бил същият, ако и самата майка на Стифлър не присъстваше в него. С големия си бюст и алкохолната чаша в ръка. Разбира се, тя не може да остане "на сухо" - но дали отново Финч ще е този, който попада в пищните й обятия?

Вкусен ли е новият "Американски пай"

Влюбените двойки от първия "Американски пай" - Кевин и Вики, Оз и Хедър - вече са поели по собствени пътища, които отдавна не са се пресичали. Всеки има собствена връзка, но е обхванат от носталгията по гимназиалните спомени. Дали поне част от тях ще си дадат втори шанс?

Едва ли имате нужда от повече. Съветваме ви веднага, щом великденският пир слегне в стомаха ви и усетите място за пуканки, да се запътвате към киносалона. И си носете кърпички за сълзите от смях! "Американски пай: Отново заедно" напълно си заслужава слогана: "Запазете най-хубавото парче за последно". 

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 17.04.2012|11:51
с удоволствие бих отишла да го гледам,много обичам комедии
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay