Внимание! Суперзабавен автомобил за майките и техните деца

Renault намери най-забавното решение с R-Space

Renault винаги са показвали желанието си да проектират и произвеждат превозни средства, които се вписват в различни цикли от живота на потребителите им. Сега на изложението в Женева френската компания представи автомобила, който ще бъде перфектният избор за тези от вас, които са в процес на създаване на семейство. Запознайте се с автомобилът R-Space, който за сега е само концепция.

Новият директор на дизайнерския отдел на "Renault" , Лорънс ван дер Акер си поставил за цел да създаде 6 нови концепции, като R-Space е третият пореден проект след DeZir и малкият SUV Captur. Екипът по разработването на този концептуален автомобил е бил нагърбен със задачата да вкара спортният дух и дизайн в пазарния сектор на семейни автомобили, в който сектор най-често се залага на практичност и удобство.

Децата около вас (а и тези "във" вас) ще се забавляват изключително с изумителният дизайн на интериора. В задната част на купето дизайнерите на R-Space са изхвърлили задната седалка и вместо нея са разработили подвижна платформа, съставена от 27 малки призми, чиято височина се регулира от мотори. Така буквално ще можете да забавлявате децата, като с едно просто движение им конструирате седалки, пейка, маса, стъпала или просто свободно място за игра. Отличителният дизайн на интериора по нищо не отстъпва на този в екстериора. Извитите елегантни линии плавно преминават от бронята към покрива, като разкриват креативна дизайнерска идея - предното стъкло се слива с покрива и позволява притока на повече светлина във вътрешната част, което от своя страна създава представа за повече пространство. 

 

Задвижването става с помощта на малък 0.9-литров, 3-цилиндров турбо двигател с директно впръскване на гориво. R-Space достига максимална мощност от 110к.с. и 160Nm максимален въртящ момент. Прекрасният проект на "Renault" може да бъде причислен към злените автомобили - показателите за вредни емисии сочат само 95г/км, като разхода на гориво е 3.6 l на 100км.

 

63 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay