Гениалният цигулар Ара Маликян идва на 28 февруари в България!

За първи път у нас пристига любимият цигулар на Педро Алмодовар и Карлос Саура

Гениалният цигулар Ара Маликян идва на 28 февруари в България!

На 28 февруари в Зала 1 на НДК българските меломани ще се срещнат с изкуството на прочутия ливанец с испански паспорт и арменска кръв - гениалния цигулар Ара Маликян. През последните десет години той се превърна в истински феномен не само в Испания, но и в цял свят. Днес виртуозният музикант е концерт-майстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид, но е концертирал във всички световноизвестни театри в света - солово или със симфоничен оркестър.

След последните две години на постоянни турнета с албума си "15", през които Маликян разкриваше пред публиката житейските и музикалните си патила, отново цигулката е тази, която го вдъхновява за нов репертоар събран в диска "Невероятната история на една цигулка”.

В този двадесет и пети поред негов диск главен герой е цигулката. Цигулка, родена в Модена и пропътувала до Ливан, за да попадне при малкия тригодишен Ара, когото баща му - също цигулар, е научил да свири и с която двамата стават неразделни. Заедно откриват Паганини и заедно пътешестват през годините и през жанровете - от класиката до рока, фламенкото и поп-музиката. Една невероятна история, с която ще можем да се запознаем на 28 февруари 2017 година – само два месеца след световната премиера на диска на 28 декември в Кралския мадридски театър.

Гениалният цигулар Ара Маликян идва на 28 февруари в България!

Ара Маликян е роден през 1968 г. в Бейрут, Ливан. Баща му е арменец и цигулар любител, от когото малкият Ара се учи да свири главно в духа на ливанските мизикални традиции. На 12 години той вече има солидна подготовка, а на 15 е най-младият студент в музикалното училище в Хановер, където е специално поканен да учи със спипендия от германското правителство. Реалността, в която попада в Германия надминава очакванията му – неговите усилия да просперира в академичната музикална среда му носят бърз успех. По-късно продължава обучението си в музикалното училище в Лондон, като в същото време получава уроци от преподаватели като Франко Гули, Руджеро Ричи, Иври Гитлис и членовете на Alban Berg квартет.

След живота си в Лондон Ара избира за свой постоянен адрес Испания, където вече близо 20 години намира повече топлина и слънце, които истински импонират на темпераментния му характер. Популярността му носи нови успехи и гениалният изпълнител е канен не само да концертира, но и да записва за саундтраци от филми на Карлос Саура и Педро Алмодовар, работи и с култовата испанска група "Чамбао".

Гениалният цигулар Ара Маликян идва на 28 февруари в България!

Първият му самостоятелен концерт в България с неговата група е организиран от продуцентска компания "БГ Саунд Стейдж.

Билетите на цени от 40 до 100 лева са в продажба в системата на Ивентим и в Билетния център на НДК. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay