Дейвид Игнейшъс се завръща триумфално с хитовия трилър "Директорът"

Романът превзе и българските книжарници

Дейвид Игнейшъс се завръща триумфално с хитовия трилър "Директорът"

Специалистът на тема Близък изток и ЦРУ – американският журналист Дейвид Игнейшъс, радва феновете на стойностните криминални трилъри с новата си книга "Директорът” , като на български се издава от издателство "Сиела". В романа, за който редица авторитетни медии на Запад се изказаха бляскаво, Игнейшъс преплита умело факти и фикция, докато читателят потъне дълбоко в историята и загуби представа кое е реалност и кое – художествена измислица.

Тежката задача да изчисти тънещото в задкулисни игри и провали ЦРУ, атакувано от всички възможни страни от години насам, се пада на Греъм Уебър – новият директор. Не са му нужни обаче специални умения и хладен ум, за да осъзнае едва за няколко дена на колко горещ стол всъщност седи. Опитвайки се да се ориентира в обстановката – същински жужащ кошер, пълен със силно раздразнени и готови всеки момент да започнат да жилят безмилостно пчели, героят на Дейвид Игнейшъс все по-често си задава въпроса кой от колегите му е приятел и кой – враг. А техните обиграни обноски и умело прикрито лицемерие определено успяват да замъгляват неговата преценка…

И като за капак, от американското консулство в Хамбург пристига кошмарната новина, че някой е хакнал "непробиваемите” сървъри на агенцията и всичките тайни са под заплаха от разкриване. След "Уикилийкс” и разкритията на Брадли Манинг киберсигурността се е превърнала в абсолютна фиксидея за ЦРУ, но дали обучените агенти ще успеят да спрат група решени на всичко гениални хакери? Уебър се оказва в лабиринт от измяна, в който истината и лъжата са изписани с нули и единици... и не можеш да се довериш дори на собствената си сянка.

Авторитетни издания като "Пъблишърс Уикли” и "Ню Йорк Таймс” написаха положителни рецензии за романа, а комплименти за новата си книга Игнейшъс получи и от свои колеги. Друг специалист в сферата на криминалните трилъри – авторът на хитовите романи "Вътрешен кръг” и "Петият убиец” Брад Мелцър, споделя: "Най-хубавото на "Директорът” е, че виждаме как Игнейшъс сграбчва историята на американското разузнаване и я използва, за да разгадае нашето технологично бъдеще. Това е вашият шанс да надникнете в ЦРУ. Изваян с майсторството на вътрешен човек, "Директорът” ви разкрива реални хора, реален шпионаж и реални заплахи за нашата национална сигурност.”

Освен че е награждаван журналист на "Вашингтон Поуст” и е един от най-популярните и уважавани анализатори на Близкия изток и ЦРУ през последните 25 години, Дейвид Игнейшъс е автор и на наистина добри трилъри, които се хвалят с главозамайващи тиражи. Една от последните перли в короната от бестселъри на Игнейшъс е романът "Директорът”, на чиито страници са разказани страховете на ЦРУ в XXI век.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay