Житейските уроци, на които ни научиха любимите сериали

Гледайте внимателно и се учете!

Житейските уроци, на които ни научиха любимите сериали

Сериалите не служат само за убиване на времето. В тях има толкова действие, забавление и динамика, че няма как да не ги ползваме като източник на вдъхновение.

Освен ако сериалът не се казва "Дързост и красота”, разбира се. Нека видим кои са най-важните неща, на които ни научиха любимите сериали, заснети преди години.

1. Роднините са взривоопасна субстанция, с която трябва да се борави внимателно.
Помните ли "Всички обичат Реймънд”? Или пък "Женени с деца”? Там родата беше голяма работа. И точно затова премеждията на героите са толкова забавни. Разпознаваме се в техните радости и неволи. Вероятно и вие имате една властна баба, която прилича повече на Дон Корлеоне, отколкото на мила възрастна дама.

Житейските уроци, на които ни научиха любимите сериали

Ако имате брат или сестра, много добре знаете що е то съревнование и подли номерца. Понякога не ви върви и животът ви е поредица от трагикомични събития… И тук отново на помощ идват роднините. Те са тези, които ще ви се скарат, а след това ще ви прегърнат и ще се опитат да заличат мъката ви с помощта на много храна.

2. Борбата е безмилостно жестока. Борбата, както казват, е епична...
Да вземем за пример два напълно противоположни сериала - "Игра на тронове” и "Две разорени момичета”. Във фантастичната сага има борба за власт и величие, като всеки един герой, колкото и слаб да изглежда, намира начин да получи своето. Освен ако не го убият преди това.

Житейските уроци, на които ни научиха любимите сериали

В лековатия ситком две момичета се борят за мечтата си да имат магазин за кексчета. Всички герои правят жертви, за да се доберат до желаното. И в живота е така - всичко се постига с труд и борба.

3. Истинските приятели няма да те оставят да вършиш глупости… сам!
Нужно е да сте гледали само един определен сериал, за да сте запознати с този важен урок. "Приятели” , "Сексът и градът” и "Как се запознах с майка ви” - съвременните наръчници на приятелството. Всички мечтаем за весела групичка от приятели, с които животът ни да преминава като на кино.

Житейските уроци, на които ни научиха любимите сериали

Истинските приятели винаги са готови за някоя лудория. Ако паднеш, няма веднага да ти подадат ръка, за да се изправиш. Първо ще се посмеят хубаво и ще те снимат. Добрите приятели са винаги някъде там, и в добро, и в лошо. Със сигурност сте разпознали своите досега.

4. За всеки има място под слънцето!
Няма значение дали сте странен многознайко като Шелдън от "Теория за големия взрив”, или сте вечно прецакани като Малкълм от едноименния сериал. Винаги ще попадате в нови и непознати ситуации. Не се тревожете, ако понякога се чувствате като гост на тази планета - точно като Алф или някой друг извънземен герой.

Житейските уроци, на които ни научиха любимите сериали

Ще ви се налага да излизате от зоната си на комфорт и да преследвате целите си. Хубаво е, че си имаме всякакви чудати примери, благодарение на сериалите, за да не се притесняваме чак толкова за собствената си реализация като личности.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay