Зад кулисите на социалния феномен, наречен "Прада"

Всичко започва през пролетта на далечната 1913 г...

Зад кулисите на социалния феномен, наречен "Прада"

1977 година. На Международното изложение на кожени изделия "Мипел" в Милано се срещат Миуча Прада - изтънчена госпожица, наследница на кожарски магазин, и Патрицио Бертели - амбициозен предприемач, производител на чанти. Причината за съдбовната среща е онова, което и занапред ще свързва двамата, а именно - страстта към модата. С това интригуващо събитие започва повествованието в книгата "В света на "Прада" от издателство Colibri.

От първоначалното впечатление, когато тя си мисли "колко е арогантен", а той си казва "как си го проси" (и двамата са прави), се заражда странната и специална ал­химия на една двойка, която ще напише важна страница в историята на модата. Това е среща между двама души, всеки от които се отличава с интелигентност, изключителен усет към кра­сивото и завиден нюх, дължащ се отчасти и на факта, че той и тя имат възголемички носове.

Двамата са амбициозни млади хора, всеки от които върви уверено по пътя, който е избрал да следва. Когато за пръв път приковават поглед един в друг, дори не могат да си представят, че арогантността и самочувствието, което и двамата долавят един в друг, няма да бъде пречка в бъдещите им отношения.

Историята на модната марка започва с отварянето на първия магазин "Братя Прада” от Марио Прада и брат му - Мартино, през 1913 година. 44 години по-късно  Миуча Прада и Патрицио Бертели тръгват заедно по пътя на професионалното и личното развитие, като създават един от най-известните брандове в света. Тя става творчески директор в модната къща, а съпругът й изпълнява функциите на главен мениджър.

Историята е написана така, че когато отворите книгата и зачетете първата страница, да не ви се иска да я оставите дори за миг. Преминавате на следващите страници, "поглъщате” всяка една буква на един дъх и разбирате, че това не е просто биография на две личности, които изграждат една модна компания. В нея са засегнати сложните взаимоотношения между обикновени хора, личните трепети и сърдечните радости на едно цяло семейство.

Във "В света на "Прада" се преплитат документалният разказ, историята, показана в снимки, и повествованието. Трите елемента образуват сложна, но успешна симбиоза, благодарение на която Джан Луиджи Паракини успява да пресъздаде по възможно най-добрия начин пленителната история около създаването на  италианската модна къща "Прада”.

Джан Луиджи Паракини е моден редактор на вечния италиански вестник "Кориере дела Сера". Писателят отразява капризния свят на модата във вестника в продължение на повече от едно десетилетие. Той прониква уверено в света на "Прада" и нейния лабиринт от сполуки и несполуки. С усета на ценител и с опитното око на наблюдател той разкрива многообразните й превъплъщения, които очароват или разочароват, но никога не предизвикват равнодушие.

Ако тази статия ви е харесала и искате да следите останалите материали от "Четиво за плажа", станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 11.07.2014|17:03
Ще прочета книгата задължително .
1
Не е посочен 11.07.2014|16:36
Мисля , че книгата ще е доста интересна
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay