Зазоряване в киното

Предпоследният филм от сагата "Здрач" излиза след броени дни

Светът се вълнува, особено този на тийнеджърите. На 17 срещу 18 ноември, точно в полунощ, ще се състои международната премиера на предпоследния филм от сагата за (не)възможната любов между вампири, хора и върколаци.

"Здрач" се превърна в тотален хит, при това още с появата на книгата. Стефани Майър първа "хвърли ръкавицата" с разказите си за кръвопийци и мнозина автори и режисьори я последваха. Оригиналът обаче не остана забравен, дори напротив. "Twillight" се превърна в любима поредица на малки и големи, влюбени и разлюбени.

Както всеки бестселър, така и този, бързо се сдоби с филмова версия. Лично аз очаквах да бъде тотално различна от художествените произведения, както често се случва. Но изненадата ми беше приятна, когато установих, че лентата следва доста стриктно литературната творба.

Четири книги и пет филма. Явно е тенденция последният роман да бъде разделян на две части, както се случи и с "Хари Потър и даровете на смъртта". Премиерата на "Зазоряване" - част I е само след два дни, но аз вече мога да споделя впечатленията си.

Ако харесвате фантастика, красиви мъже, романтични истории и лек хумор, то този филм е точно за вас. А това е най-малкото, което може да се каже за него. Режисьорът Бил Кондън е спазил стриктно сюжета на книгата, така че няма да се разочаровате, ако сте фенове и на творбата.

Лентата започва с шоколадовия върколак Джейкъб, който драматично сваля тениската си и се отправя нанякъде. Силно начало, няма как женските сърца да устоят на чаровното индианче.

В предпоследната част историята разказва за сватбата между Бела Суон и Едуард Кълън. Тя наистина е прекрасна като лебед, а той... е, той си е просто Робърт Патинсън, най-сексапилният мъж, както вече знаем.

Лентата продължава с медения месец на удивителния остров Есме, а къщата е точно такава, каквато си я представях, докато четох произведението. Романтиката буквално е навсякъде.

Точно там стигаме до секс сцената, която взриви медиите, преди излизането на филма. Навсякъде четохме коментари на Патинсън, изказвания на Кристен Стюарт, мнения и на двамата заедно. Е, очаквах повече. Да, красиво е. Да, предразполага към доста романтични преживявания. Да, счупиха леглото. Но беше твърде кратко. Вярно, филмът е предназначен главно за тийнейджъри и това обяснява доста, но може би прекаленото "тръбене" около този момент от филма ме накара да завиша очакванията си.

Феновете на книгите вероятно са запознати със сюжета и знаят, че той продължава с неестественото забременяване на Бела. Макар и трудно, тя успява да износи плода и филма завършва с раждането на бебето.

А какво се случва с нея? Успява ли да оцелее? Ще си отмъсти ли Джейкъб на Едуард? Вече ви разкрих достатъчно, останалото трябва да го изживеете сами.

Лентата определено си заслужава. Хубава актьорска игра, хубави актьори, особено тези от мъжки пол, хубав замисъл. Отделете си два часа и се потопете в тази свръхестествена приказка. Защото понякога всички имаме нужда да избягаме от реалността. Но нека го направим красиво.

32 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 17.11.2011|12:41
Станислава, заради теб ще гледам и тази част, въпреки че последната адски ме разочарова ;) Но, признавам си, умееш да убеждаваш ;)
1
Не е посочен 16.11.2011|16:17
Поредицата на Стефани Майер е много интересна и бих казала, че е много по-въздействаща от филма, защото в книгите има емоции и мисли, които няма как да се покажат на филм. От друга страна, за успеха на "Здрач" ключова роля има очарованието на главните герои Едуард и Бела. Толкова добре пресъздават любовните трепети, че знаейки за тяхната връзка в живота, се чудя дали играят или просто са искрени.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay