Новият филм на Роман Полански открива CineLibri 2017

Дългоочакваният нов филм на Роман Полански ще открие третото издание на CineLibri на 11 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК

Новият филм на Роман Полански открива CineLibri 2017

"По действителен случай” ще бъде прожектиран на кино-литературния фестивал веднага след фестивалната си премиера в Кан по-рано тази година. Откриването ще бъде съпроводено с ефектно музикално-светлинно шоу, препратка към концепцията на фестивала, и официално представяне на международното жури. Билетите вече са в продажба през системата на EPAY GO, на CineLibri.com, както и на касите на Двореца.

"По действителен случай” е екранизация на последния роман на една от най-популярните съвременни френски писателки – Делфин дьо Виган (известна у нас с романа си "Силна е нощта”), носителка на 10 литературни награди. Филмът на Полански е провокативен разказ-мистификация в стила на Стивън Кинг и вече разбуни духовете в средите на критиката. В рамките на CineLibri ще бъде представено и българското издание на сензационната книга "Роман за Полански”.

Второто гала събитие е насрочено за 14 октомври - престижно жури в състав Бруно Куле, Кийра Чаплин, Дориана Леондеф и Илиян Джевелеков ще излъчи победителя в конкурсната програма на фестивала, който ще получи статуетка CineLibri "за изкуството да превежда литературния материал на езика на киното”. Церемонията по награждаване ще се състои в Зала 1 на НДК на 14 октомври от 19:00 ч. и ще бъде съпроводена с прожекция на филма "Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. Водещ на събитието ще бъде Драгомир Симеонов.

Вече са в продажба и билетите за прожекцията в зала "България” в петък, 13-и октомври. CineLibri отбелязва 80-годишния юбилей на зала "България с оркестъра на Софийска филхармония и специална прожекция на "Дама Пика". Дългоочакваният нов филм на руския режисьор Павел Лунгин е създаден по мотиви от ексцентричната повест на Пушкин. Преди прожекцията ще прозвучат две арии от операта "Дама Пика” на П. И. Чайковски в изпълнение на възхитителните солисти Мария Цветкова-Маджарова (сопран) и Росица Павлова-Инджева (мецосопран).

Тази година фестивалът ще се състои между 11 и 22 октомври в София, Пловдив, Варна и още девет града в България. Освен прожекции на най-добрите екранизации, създадени през последните две години, фестивалът ще предложи атрактивна паралелна програма от киносъбития, обединени в няколко цикъла, документални продукции, късометражни филми, безплатни прожекции, дни на различни култури, пърформанси, срещи и дискусии с бляскави личности от света на киното, литературата и музикалното изкуство. Почетни гости на CineLibri 2017 са настоящият носител на международната награда "Ман Букър" Давид Гросман и един от основоположниците на съвременното немско кино – режисьорът Фолкер Шльондорф, чийто филм "Завръщане в Монтаук” е включен в конкурсната програма.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay