Спечелете два билета за най-новата постановка „САЛОМЕ“

Забраненият плод на изкушението с премиера в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“

Спечелете два билета за най-новата постановка „САЛОМЕ“

Ние от Jenite.bg и Театър "Българска армия" имаме пролетна изненада за вас!

Представяме Ви най-новата постановка "САЛОМЕ" и даваме възможност да един от вас да спечели два билета за прекрасния спектакъл.

В края ще видите и нашия въпрос. Отговорете на него и се включете в нашата игра!

"САЛОМЕ" – прословутата пиеса на Оскар Уайлд, е с премиера в Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" на 23 и 24 март от 19 ч. Историческата трагедия, е под режисурата на Диана Добрева, която ще изиграе и самата САЛОМЕ.

"САЛОМЕ" е пиеса за забранения поглед на изкушението. Всеки поглед разкъсва битието.

Всяко проглеждане убива.

САЛОМЕ” е песен за света, който не е готов за Веста и Вестителя. За едничката Вест, която заслужава очакване – идването на Спасителя. От пашкула на пророка изпълзяват пеперудите на страстта. Шарките по крилете са азбука на злото. Бог избледнява, докато отсечената глава на пророка пада върху сребърното блюдо като нафора за безверници.
САЛОМЕ е магнетичната юдейска принцеса, дъщеря на Иродиада, която всички гледат, всички желаят, без един. Невъзможната й любов към Йоан Кръстител я превръща в чудовище. Забраненият поглед на изкушението и страстта са смъртната присъда на пророкът. Но дори отвъд прага на смъртта, отвъд жеста за сбогом, за човека винаги ще има Устни върху неговите изсъхнали Устни, Устни върху неговите безсънни клепачи, Устни върху неговото тревожно чело, Устни, които са любов, които отказват да го предадат, които отказват да приемат поражението му, Устни, които продължават да изричат името му с любов, в любовта. Прословутият танц на САЛОМЕ е жестоката цена за любовта, поднесена на сребърно блюдо.

Вдъхновена от библейската история за пророка Йоан Кръстител, пиесата е написана през 1891г., но й е наложeна тежка цензура. След смъртта на Оскар Уайлд през 1900 г. става хит и до днес.

В ролята на САЛОМЕ е Диана Добрева, Йоан Кръстител е Александър Евгениев (студент от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ), Ирод–Милен Миланов, а съпругата му Иродиада–Анастасия Ингилизова. Участват още Веселин Анчев, Деян Георгиев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов, Джулия Бочева (гост), Марина Колева (гост), Петя Диманова, Цветан Пейчев, Ахмед Юмер и Славена Зайкова (студенти от класа на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ). Сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, музика Петя Диманова, музика на живо Петър Йорданов, хореография Диана Добрева
и Деян Георгиев.

Ето го и нашия въпрос:

"Кое изкушението, на което не можете да устоите?"

Очакваме отговорите ви до 23:59ч на 26.03.2017 г. Моля да ни оставите и имейл за контакт. По
бедителят ще бъде обявен във фейсбук страницата на Jenite.bg на 27.03.2017 г. Желаем ви успех и нека магията на театъра бъде с вас!

Запознайте се с правилата на играта ТУК.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.03.2017|09:46
Моето изкушение е пътешествията! Бих се отказала от много неща заради едно ново пътуване... Наталия Каменова natalia_kamenova_kn@abv.bg
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay