Чаровната загубенячка

Концепцията за самотното недодялано момиче намери своето място в модната фотография

Много от възрастните имат проблеми с очите, защото не са носили своите очила като малки. Суета, какво да се прави. Пък и децата са безмилостни, когато започнат с подигравките. "Цайсмен”, "зубър”, "лупа”, "недоскив” и "мухата цеце” са едни от малкото обидни думи, които би понесло някое първолаче, дръзнало да сложи очила пред съучениците си.

И като че ли образът на загубеняка, който само учи, няма приятели и е отритнат от всички, винаги се свързва с "уреда” за добро зрение. Този мотив е намерил своето приложение на едно неочаквано място - във фотосесия на Fashion Gone Rogue. В нея моделът Алекса е на репетиция и упражнява свиренето си на цигулка, после старателно учи своите уроци и накрая попада в различни градски условия - все сама. Само е чудно до кого изпраща SMS на един от кадрите. Може би до въображаемия си приятел?

Много приятно е реализирана концепцията за самотното, чаровно, но недодялано момиче. Това, че е загубенячка, не ѝ пречи да е облечена в дрехи на дизайнери от ранга на Galliano. Идеята на фотографа Ан Комбаз е, че "умна” и "стилна” не са взаимоизключващи се понятия.

Дамата впрочем напомня на героинята на Ан Хатауей от филма "Винаги в същия ден”. В лентата младата и интелигентна Ема се облича досущ като героинята от фотосесията. И все пак, има нещо ужасно чаровно в смахнатите мацки. Вижте всички снимки, за да се уверите, че не само блясъкът води със себе си усещане за красота и привлекателно излъчване.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 27.06.2012|20:43
Много готина фотосесия! Ето как една млада дама може да бъде обрана, женствена и много загадъчна.
1
Не е посочен 27.06.2012|17:31
Идейно, идейно:) Много загубенчесеки вид вади да :) ама наиситна има чар в него
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay