Безопасно ли е да правите секс, докато сте с менструална чашка

Прочетете това, преди да го направите

Безопасно ли е да правите секс, докато сте с менструална чашка

Всички сме били там: в цикъл сте, тръгвате да правите секс, когато се сещате, че сте с менструална чашка. Решението изглежда просто- махате чашката и започвате. Но няма ли да е прекрасно, ако не трябва да се притесняваме за това? Но безопасно ли е наистина да правим секс, докато носим менструална чашка.

Първото и най-важно е да не се притеснявате, докато правите секс по време на менструацията. Трябва да можете да правите секс където и когато поискате, а не само в банята или на загасени лампи.

Дори да не се притеснявате от кръвта, идеята да има нещо, което ще предпази чаршафите ви, е доста привлекателна.

Ако ще правите секс, докато носите менструална чашка, първото и най-важно е да направите разликата между чашки за еднократна употреба и такива за многократна. Менструалните чашки за многократна употреба изобщо не са подходящи за носене по време на секс, тъй като те са по-твърди и груби. Това би било същото като да правите секс с тампон. Може да се нараните, а може и партньорът ви да се нарани. Освен ако на чашката не пише, че е подходяща за секс, не го правете.

Чашките за еднократна употреба по никакъв начин няма да попречат на сексуалния акт. Те са по-фини, движат се и защитават тялото ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay