Как да се преборим с мигрената?

Когато главата ни тежи, а светът ни се върти..

Как да се преборим с мигрената?

Може би мнозина от Вас ги е боляла главата, но страдали ли сте от мигрена? Да Ви заболи два пъти годишно не е проблем, но ,ако хронично имате умерени до силни главоболия, като понякога са придружени и с гадене и общо неразположение на организма, то значи във вашия случай става въпрос за мигрена. Аз съм късметлийка в това отношение и почти не знам какво е това да те боли главата, но моята майка има мигрена от дълги години. Всеки месец има период, в който тя се вие от болки и търси пощада. Не помагат и лекарствата, към които вече организмът е привикнал. Ето защо съм запозната отблизо с този проблем и ще Ви дам няколко съвета как да прекарате по-лесно този период на болка.

Хубаво е да легнете в тъмна и тиха стая. Опитайте се да бъдете максимално спокойни и отпуснете тялото си. С два пръста леко масажирайте слепоочието. Не натискайте, движенията Ви трябва да са леки, нежни и отмерени. Масажирайте и скалпа си.

Обърнете внимание и на качествената храна! Изключете, доколкото Ви е възможно кафето, алкохолът, цигарите,  и всички продукти, съдържащи аспартам. ИЗбягвайте и храните, забавящи храносмилането като много сладки неща, месото. Разбира се, не казвам да ги изключвате, но поне ги ограничете. Също така е хубаво да знаете, че има храни, които предизвикват мигрената. Такива са тези, които съдържат нитрати и мононатриев глутамат. Евтините колбаси, разпространени в търговските вериги, не са за препоръчване!  

Освен да се тъпчете с лекарства, можете да си приготвите чай от лайка, тъй като спомага болката да намалее. 

Също така се опитайте да избягвате стреса, не се подлагайте на гладолечение и осигурявайте достатъчно време за сън на тялото си, като забравете за късните лягания.

Надяваме се да Ви помогнем със съветите си! Ако, обаче, болките продължават, то се обърнете към вашия личен лекар!

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay