Няколко признака, че нещо с организма ви не е наред

Не бива да ги пропускате!

Няколко признака, че нещо с организма ви не е наред

Истината е, че тялото ни винаги дава сигнали. Понякога са странни и незабележими или ги считаме за незначителни, но по този начин можем да открием сериозно заболяване. Знаете ли, че ако безименния ви пръст е по-дълъг от показалеца може да имате проблем?

Ако имате някои от следните симптоми не отлагайте посещението при лекаря. Каквото и да се случва с тялото ви, ако реагирате на време, няма непоправими неща.

Ето няколко неща, които подсказват, че имате здравословен проблем:

  1. Подути крака

    Това се нарича оток и много от нас се сблъскват с него ежедневно. Отокът на краката може да бъде показател за проблеми с щитовидната жлеза или нещо по-сериозно като сърце или бъбреци. Всички болести, свързани с щитовидната жлеза могат да бъдат държани под контрол, така че не се бавете, а си запишете час за преглед.

  2. Дължината на пръстите

    Както вече споменахме, по-дългият безименен пръст може да издава сериозни проблеми. По-голямата дължина на този пръст показва риск от остеоартрит, особено на коленете.

  3. Глад за лед

    Това може да показва липса на желязо в организма. В тези ситуации обикновено хората изпитват желание да ядат нещо, което няма абсолютно никакви хранителни стойности, като лед, боклуци, хартия и т.н. Добавете към менюто си храни, богати на желязо- червено месо, листни зеленчуци, зърнени култури и т.н.

  4. Бръчки на странни места

    Всички сме наясно, че появата на бръчки е тясно свързана с напредването на годините, но се оказва, че има и други причини за това- високо кръвно. Проучванията доказват, че хората, които имат бръчки на странни места, например горната част на ръцете, страдат от високо кръвно налягане.

  5. Лош дъх

    Постоянният лош дъх може да бъде индикатор на възпаление на венците. Ако не се вземат мерки, обикновената инфекция може да се превърне в сериозно заболяване на венците. Спазвайте добра хигиена.

  6. Тъмна урина

    Цветът на урината може да каже много за здравето ви. Обикновено тъмната урина е показател, че сте дехидратирани. Не забравяйте да пиете вода. Тъмната урина може да е дължи и на наличието на кръв в нея, което показва проблем с бъбреците или черния дроб. Трябва да посетите вашият лекар, а междувременно се хранете здравословно и тренирайте редовно.

  7. Черни изпражнения

    Ако изпражненията ви са черни, вероятно някъде в хранисмилателния ви тракт има кръвоизлив. Обикновено това се дължи на язва на стомаха. Не се плашете, просто се обадете на лекаря си веднага.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!     

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay