Бракът е клише, в което не искам да попадам!

За мен подписът не променя нищо!

Бракът е клише, в което не искам да попадам!

Преди, ако едно момиче не се омъжеше до 30-годишната си възраст, се смяташе, че вече е закъсняла, сега жените масово не се омъжват и никой не им държи сметка за това. Преди е имало ергенски данък, сега на никой не му пука дали си обвързан, дали си била някога с мъж изобщо, пък камо ли да се хваща за това, че не си омъжена.

И все пак.. хубаво е, че има хора, които се женят. Аз обичам сватбите, не ме разбирайте грешно (особено когато ме канят на тях!) Забавлението е на макс, има много забавни традиции, има много танци и предизвикателства към гостите.. това приповдига духа. Има и вкусна храна, както и божествена торта. С това май хубавите неща за мен свършиха.

Винаги съм се питала кому е нужен бракът и какво променя един подпис? Нима с партньора ми ще се обичаме повече, след като сме станали законна двойка? Не, подписът е една формалност, нещо, което правиш, защото другите правят така, нещо, насадено ни от филмите, че трябва да ни стане мечта... Аз съм голяма мечтателка и преследвам мечтите си, но за мен си струва да мечтая за това да скоча с парашут от самолет, да обиколя Европа, а след това и целия свят, да галя змия, да плувам с делфини, да направя хубава кариера и да стана уважаван професионалист в областта си.. ето това за мен са мечти, достойни за уважение.

Но някой да ми надене халка и това да значи "Край, моето момиче, сега не можеш да шаваш никъде.." - със сигурност не бих превърнала това в мечта.

Бракът е за тези, които имат нужда от един вълшебен ден, в който да се превърнат в принцеси и принцове .. След този ден всичко продължава по същия начин.

Ако 20 години деля един общ дом с човека до мен, има ли значение дали имаме брак или не? При всички положения той ще е мой.. добре, де, наречете го съпруг.. аз ще го нарека Любим! Да, защото за мен е важно колко се обичаме, разбираме и уважаваме, а не от колко време сме омъжени.

Освен това, толкова много разводи има... Струва ли си човек да се омъжва? Според мен има много по-голям шанс да се разделиш с партньора си, ако сте женени в сравнение, ако не сте. Това е така, защото бракът създава един вид рамка, от която излезеш ли... край с теб. Бракът отнема свободата или поне такова усещане създава в хората. Реално, и с брак и без брак, ти ще бъдеш верен на партньора си, ако го обичаш, но самата мисъл, че има нещо, което те ограничава, те кара да се побъркваш и понякога да залитнеш в грешната посока.

Какво е бракът, ако не вид договор.. ако имате нужда от още един, добре, но на мен трудовият ми стига!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay