Най-трудната, но и една от най-красивите екопътеки - Дяволската екопътека

Екстремно и божествено се сливат

Най-трудната, но и една от най-красивите екопътеки - Дяволската екопътека

Трудностите винаги са ме привличали. Не знам защо, но когато нещо по-екстремно е напът да ми се случи, то аз започвам да се вълнувам, усмихвам си се сама на себе си, а не си плюя в пазвата като много други. Ето защо, когато чух, че Дяволската екопътека се води като най-трудната за преминаваме в България, бях силно заинтересована. И не след дълго реших да я покоря.

Тя се намира в прелестните ни Родопи. Има две места, от които можете да тръгнете. Едното е от музея на катрана в село Борино, а другото, което бе моя отправна точка, е водосливът на Чатак дере с Буйновска река, при Буйновското ждрело.

И ето, че потеглих. След по-малко от пет минути стигнах до табела, която упътваше към пейка, на която да отдъхнеш. Помислих си: "Ха, та какво ме плашат с този маршрут, ако така през минути има пейчици, то е баламска работа." Е, имало е защо да я сложат. Отидох само заради гледката, но след това разбрах, че нямаше да е лошо, ако бях поседнала. 

Най-трудната, но и една от най-красивите екопътеки - Дяволската екопътека

Започна истинският маршрут. Ако никога не сте ходили там, то трудно можете да си представите какво видях. Наистина пътеката е много живописна. И, признавам си, доста екстремна е!

По пътя ще се натъкнете на големи дървета, по които може да се качвате, вити стълби, по които, ако имате страх от високо, ще Ви се завие свят, дървени мостчета, които са меко казано екстремни... Целият този адреналин, невероятната природа около мен.. не мога да дишам от емоции и радост. Да, трудно ми е, задъхвам се, но съм с широка усмивка на лицето и съм щастлива! Щастлива съм, че съм в кътче от Рая, че имам възможността да го обходя и опозная с любопитните ми очи.

Ще минете първо през Дяволския водопад. Така мощно бучеше, че наистина си беше страховит.

Крайната точка за мен беше Дяволският мост. Той наистина е много красив и величествен.

Най-трудната, но и една от най-красивите екопътеки - Дяволската екопътека

Благодаря ти, Природо, че си рисувала така красиво, че си творила в детайли и че ни позволяваш да се докоснем до твоите висоти!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

29 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay